90-talsfest på Selma till påsk

2020-03-10

På påskafton smäller det! Då får anrika Hotell Selma Lagerlöf liv igen. Under tisdagen presenterade Besterman AB en 90-talsfest. De blir först ut med att använda lokalen igen.

– Hotell Selma hade kanske sin högtid på 90-talet. Vi tror nog att 500 personer kan komma till det här, säger Stefan Besterman.

I rummet som går under namnet ”Smedjan”, direkt innanför entrén inne på före detta Hotell Selma Lagerlöf, hade Besterman bjudit in lokala tidningen, för att berätta om sina planer. Och redan nu under onsdagen kommer förköpsbiljetter att släppas.

– Det här är väldigt positivt. Det är ett jätteintresse och varje vecka får jag frågan vad som ska hända i före detta Hotell Selma Lagerlöf, säger Tobias Eriksson, 1:e vice ordförande kommunstyrelsen i Sunne kommun och även ordförande i bostadsbolaget Sunne Fastighets AB.

– Den här gången handlar det om att ha 90-talsfesten i källaren och det rum som kallas ”Smedjan”.

Blir biljettrycket stort kan man även öppna upp och ha festen i Gösta Berlingsalen.

Bostadsbolaget tillsammans med Sunne kommun vill att anrika Hotell Selma Lagerlöf ska användas på bästa sätt, om det nu blir med kommunal verksamhet eller med externa intressenter – för intresse finns från båda håll.

– Vi är nu inne i ett skede där vi formar verksamheten hur det kommer att bli. Externa parter har hört av sig och är intresserade av lokalerna. Inom kommunens verksamheter har det funnits och finns stort intresse att flytta dit, säger Tobias Eriksson.

Att det blir en 90-talsfest ligger i tiden. Det är inte bara Besterman som satsar på det just nu.

– Tittar man runt på festivalerna så är det mycket 90-tal. Nu har man betat av 70-talet och 80-talet. Och de som växte upp och var ute en del under 90-talet börjar vara sugna på att gå ut och dansa igen, säger Stefan Besterman och fortsätter.

– Vi har absolut en ambition att göra mera där på Selma. Det här är ett test på vad våra gäster tycker. Om de gillar det här. Hotell Selma är tillbaka och lever igen. Det vill vi visa och jag tror många är glada för det. Jag tror att många vill se att det händer saker där igen, säger Stefan Besterman.