24 lägenheter med utsikt över Frykensundet på gång

2017-06-22

Äntligen är det dags! Lecab Fastigheter AB planlägger 24 nya lägenheter i ett attraktivt läge i centrala Sunne. Platsen är den anrika Hotell Nilsson-tomten och huset byggs ner mot Mejerigatan, med utsikt över Frykensundet.

Hotell Nilsson brann ner i mitten på 70-talet. Det fanns en plan på att bygga nytt kommunhus och bibliotek i området efter branden, men den förverkligades aldrig. Fastigheten har sedan stått utan byggnation.

Sedan 2011 har processen om att bygga nya bostäder med kontor/handel pågått med exploatören Lecab Fastigheter AB. Processen har bland annat blivit fördröjd av olika åsikter om utformningen, framförallt höjden på husen. 

- Vi har nu kommit fram till en lämplig utformning av byggnaderna. Huset med sex våningar byggs vid Frykensundet där marken är lägre, istället för utmed Storgatan, säger Johanna Bergsman, plan- och exploateringsingenjör på Sunne kommun.

Alla lägenheter får utsikt mot Frykensundet och blir 57-123 kvadratmeter. Samtliga får stora inglasade terrasser/balkonger om minst 13 kvadratmeter. Det finns även möjlighet att i ett senare skede bygga ett hus med tre våningar utmed Storgatan.

- Efter en lång resa når vi nu äntligen målet... Vi behöver fler lägenheter i attraktiva lägen med hiss i centrala Sunne. Det här känns fantastiskt roligt och det är viktigt för Sunnes utveckling att vi nu kommer allt närmare en byggstart, säger kommunstyrelsens ordförande, Gunilla Ingemyr.

Är du intresserad av en lägenhet kan du kontakta någon av mäklarna:

eller Lecab via e-post bostad@lecab.se