1000 barn i Sunne springer för flickors rätt - världsmästaren Anna Beck är föråkare

2018-09-11 Världmästaren i paracykel, Anna Beck, är föråkare när 1000 barn i Sunne deltar i Skoljoggen

​Imorgon 12 september springer 1ooo barn Skoljoggen i Sunne – en manifestation för idrotts- och löparglädje.  2017–2021 går den frivilliga Springslanten till Clowner utan Gränser arbete för flickors rätt. En världsmästare, Anna Beck, är föråkare.

Imorgon är det dags för Skoljoggen i Sunne – en manifestation för idrotts- och löparglädje. Samtidigt som eleverna rör på sig gör de också gott för andra barn. En frivillig Springslant samlas in från elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engagerar sig i insamlingen.

Springslanten går 2017–2021 till Clowner utan Gränser, just i år till deras arbete för flickors rätt.

Skoljoggen är ingen tävling. Eleverna deltar på sina villkor. Springa, rulla, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva. Joggen arrangeras för 36:e gången i landet. I Sunne är det 25-årsjubileum.

Alla barn på låg- och mellanstadiet i Sunne kommun och några förskolor deltar. 3 eller 6 km är sträckan de ska avverka.

– Först blir det uppvärmning till musik. Sedan tar världsmästaren i paracykel, Anna Beck, som jobbar som socialsekreterare i Sunne kommun, täten som föråkare. Anna vann nyligen tempo- och linjeloppet på VM i Italien. Det tror vi blir inspirerande och roligt för barnen, säger Mats Svärdsén, hälsokonsulent i Sunne kommun som jobbar med skolidrott i Sunne Skol-IF.

Under arrangemanget finns också olika prova-på-aktiviteter.

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga. Skolidrottsförbundet har ett 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Sunne Skol-IF är lokala arrangörer.

Kontakt

Mats Svärdsén
Hälsokonsulent
E-post: mats.svardsen@sunne.se
Tel: 0565-162 37, 070-583 96 89
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Personalenheten, 686 80 Sunne