Bio på Teaterbiografen i Sunne.

Coco

Animerad familjekomedi. 7 år (barntillåten med vuxen)

Tid: 18/3  kl. 15.00
Längd: 1 tim. 55 min.
Pris: 100:-

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt. Regi: Lee Unkrich, som även regisserat Toy Story 3.

Pelle Kanin

 Animerad familjefilm. Barntillåten

Tid: 17/3 kl.15.00
Längd: 1 tim. 33 min.
Pris: 90:-

Peters fejd med Mr McGregor eskalerar till oanade höjder, medan de kämpar både om bondgårdens trädgård och om sin godhjärtade, djurälskande grannes tillgivenhet. Den busiga och äventyliga Pelle Kanin, som har trollbundit generationer av läsare, får nu huvurollen i sin alldeles egna långfilm – en modern komedi med attityd. I den engelskspråkiga versionen gör James Corden Pelles lekfulla stämma och rösterna till trillingarna Flopsy, Mopsy och Cottontail görs av Margot Robbie, Elizabeth Debicki och Daisy Ridley. I den svenska versionen hör vi Linus Wahlgren som Pelle och systrarna Sandén (Molly, Mimmi och Frida) som trillingarna

Tårtgeneralen

Komedi

 14/3 och 18/3, 20/3, 25/3 och 2/4 kl.19.00
Längd: 1 tim 41 min
Pris: 110:-

Regi: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson
Medverkande: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas Von Brömssen

I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. ”Tårtgeneralen” är en varm, rolig men också lite vemodig berättelse, baserad på verkliga händelser.

Red sparrow

 Thriller från 15 år  (11 år med vuxen)

Tid: 13/3,  15/3,  22/3 och 24/3 kl.19.00
Längd: 2 tim. 20min.
Pris: 130:-

Regi: Francis Lawrence
Medverkande:  Jennifer Lawrence, Mary-Louise Parker, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Ciarán Hinds, Jeremy Irons, Joely Richardson

Mot sin vilja rekryteras Dominika Egorova till att bli en “sparv”, en tränad förförerska i tjänst i den ryska säkerhetstjänsten. Hon tvingas lära sig att använda sin kropp som ett vapen, men måste kämpa för att upprätthålla sin självkänsla under den extremt icke-humana träningsprocessen. Dominika blir en av säkerhetstjänstens mest värdefulla tillgångar och hennes första mål är Nate Nash, en CIA-agent som är ansvarig för USAs kontraspionage mot Ryssland. Det uppstår en oväntad attraktion mellan de två unga agenterna, och som kan komma att hota både deras egna karriärer samt de bägge ländernas säkerhet.

Tomb raider

Action/Äventyr

Tid: 17/3, 21/3 ioch 28/3 kl.19.00
Längd:
Pris:

Regi: Roar Uthaug
Medverkande: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen

Lara Croft, en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

Ingen tid för kärlek- en film om Johnny Bode

 Personporträtt från 11 år (7 år med vuxen)

Tid: 19/3 kl.15.00 och kl.19.00 Observera tiderna!
Längd: 1 tim. 16 min.
Pris: 90:-

Regi: Bo Sjökvist, Bengt Löfgren
Medverkande: Bo Sjökvist, Lillemor Dahlqvist, Ingmar Norlén, Mattias Ehn

Johnny Bode hade stora succéer både i Sverige och Europa, men ändå är han idag helt utskriven ut historien. Varför? Hans liv är så innehållsrikt och så bisarrt att det nästan är svårt att tro att det är sant. Besatt av personen, historien och levnadsödet sätter Bo Sjökvist in Johnny Bode i ett samhälleligt perspektiv och skapar en levande bild av den udda människan bakom rubriker som ”Grammofonsuccé för 17-årige Johnny Bode”, ”Johnny Bode drar fulla hus”, ”Plattcharmör fast för checkbedrägeri”, ”Johnny Bode hotade kumpan med revolver”, ”Bode omyndigförklarad”, ”Bluffade till sig julskinka på Malmöhotell”, ”Bode gör show för Quisling”, ”Bode på mentalsjukhus” och ”Komponist im Landesgericht” med mera.

Kontakt

Kvarngatan 20 686 30 Sunne

Tel: 0565-130 40 (endast bemannad 1 tim. före varje föreställning)

Johan Gustavsson
johan.gustavsson@teaterbiografen.se
mobil: 0703-22 68 80

info@teaterbiografen.se

http://teaterbiografen.se/om-teaterbiografen/