Bio på Teaterbiografen i Sunne.

Utöya

Drama. Från 15 år (11 år med vuxen)
Tid: 26/6  kl.19.00 
Längd: 1 tim. 30 min.
Pris: 100:-

Spelfilmen Utøya 22 juli handlar om dagen vi aldrig glömmer men som är så svår att förstå. En stor mängd fakta från AUFs sommarläger 22 juli 2011 har återgetts i rättssak, böcker och media. Men få av oss känner till den fruktansvärda panik och förvirring som uppstod, eller de omöjliga valen som offren tvingades till. En terror som påtvingats så många och en fruktan och sorg som de överlevande måste leva med resten av sina liv. Utøya 22 juli är baserat på vittnesskildringar och kända fakta. Filmen är skapad efter en tät dialog med flera av de överlevande. Av respekt till offren och deras släktingar, är karaktärerna och händelserna uppdiktade. I filmen möter vi Kaja (18) och hennes vänner på sommarlägret, och vi ser händelserna som de kunde sett ut för några på ön. Filmen börjar när ungdomarna, chockade över bombangreppet i Oslo, lugnar sina släktingar att de är långt därifrån. Den trygga atmosfären bryts då det hörs skott. Vi får följa Kaja i hennes kamp för att överleva – minut för minut.

Solo: A Star Wars Story

Action/Äventyr/Sci-Fi. Från 11 år (7 år med vuxen)

Tid: 12/6 kl.19.00
Längd: 2 tim. 15 min.
Pris: 120:-

Regi: Ron Howard
Medverkande: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson, Donald Glover, Paul Bettany, Thandie Newton

Stig ombord på the Millenium Falcon och res med till en galax långt, långt borta i “Solo: A Star Wars Story”, ett helt nytt äventyr med galaxens mest älskade smugglare. Genom en serie händelser i den mörka och kriminella undre världen möter Han Solo sin blivande andrepilot Chewbacca och träffar också på den ökände storspelaren Lando Calrissian. Det blir en resa som visar sig bli helt avgörande för en av Star Wars-sagans mest osannolika hjältar. 

LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet

Familjefilm. 7 år (barntillåten med vuxen)
Tid: 16/6 och 17/6 kl.15.00 Observera tiden!

Längd: 1 tim. 35 min.
Pris: 100:-

Regi: Josephine Bornebusch
Medverkande: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle

Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå – ett spännande äventyr som börjar när systrarna Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan. Boken bär på en mystisk hemlighet, och plötsligt är alla på skolan misstänkta: den skumma vaktmästaren, gympaläraren med den tajta overallen, den konstiga bibliotekarien, ja till och med rektor Brynolfsson själv! Men vem är egentligen den riktiga tjuven? Och kommer LasseMajas detektivbyrå lyckas lösa sitt allra första mysterium?

Jurassic World- Fallen Kingdom

 Äventyr. Från 11 år  (7 år med vuxen)

Tid: 16/6 och  18/6 kl.19.00
Längd: 2 tim. 8 min.
Pris: 120:-

Regi: J.A. Bayona
Medverkande: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, James Cromwell, Toby Jones, BD Wong,Rafe Spall

Fyra år efter stängningen av parken Jurassic World vaknar en inaktiv vulkan till liv och hotar att utplåna allt liv på Isla Nubar. Owen och Claire återvänder till ön för att rädda de dinosaurier som lämnats kvar. Men under ytan hotar något som kan påverka hela planetens framtid. Livet hittar alltid nya vägar.

Kontakt

Kvarngatan 20 686 30 Sunne

Tel: 0565-130 40 (endast bemannad 1 tim. före varje föreställning)

Johan Gustavsson
johan.gustavsson@teaterbiografen.se
mobil: 0703-22 68 80

info@teaterbiografen.se

http://teaterbiografen.se/om-teaterbiografen/