Bio på Teaterbiografen i Sunne.

Coco

Animerad familjekomedi. 7 år (barntillåten med vuxen)

Tid: 5/4 och 6/4  kl. 15.00
Längd: 1 tim. 55 min.
Pris: 100:-

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt. Regi: Lee Unkrich, som även regisserat Toy Story 3.

Pelle Kanin

 Animerad familjefilm. Barntillåten

Tid: 3/4 kl. 15.00
Längd: 1 tim. 33 min.
Pris: 90:-

Peters fejd med Mr McGregor eskalerar till oanade höjder, medan de kämpar både om bondgårdens trädgård och om sin godhjärtade, djurälskande grannes tillgivenhet. Den busiga och äventyliga Pelle Kanin, som har trollbundit generationer av läsare, får nu huvurollen i sin alldeles egna långfilm – en modern komedi med attityd. I den engelskspråkiga versionen gör James Corden Pelles lekfulla stämma och rösterna till trillingarna Flopsy, Mopsy och Cottontail görs av Margot Robbie, Elizabeth Debicki och Daisy Ridley. I den svenska versionen hör vi Linus Wahlgren som Pelle och systrarna Sandén (Molly, Mimmi och Frida) som trillingarna

Tårtgeneralen

Komedi. Barntillåten

Tid: 20/3, 25/3, 1/4, 2/4 och 8/4 kl.19.00
Längd: 1 tim 41 min
Pris: 110:-

Regi: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson
Medverkande: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas Von Brömssen

I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. ”Tårtgeneralen” är en varm, rolig men också lite vemodig berättelse, baserad på verkliga händelser.

Red sparrow

 Thriller från 15 år  (11 år med vuxen)

Tid: 22/3 och 24/3 kl.19.00
Längd: 2 tim. 20min.
Pris: 130:-

Regi: Francis Lawrence
Medverkande:  Jennifer Lawrence, Mary-Louise Parker, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Ciarán Hinds, Jeremy Irons, Joely Richardson

Mot sin vilja rekryteras Dominika Egorova till att bli en “sparv”, en tränad förförerska i tjänst i den ryska säkerhetstjänsten. Hon tvingas lära sig att använda sin kropp som ett vapen, men måste kämpa för att upprätthålla sin självkänsla under den extremt icke-humana träningsprocessen. Dominika blir en av säkerhetstjänstens mest värdefulla tillgångar och hennes första mål är Nate Nash, en CIA-agent som är ansvarig för USAs kontraspionage mot Ryssland. Det uppstår en oväntad attraktion mellan de två unga agenterna, och som kan komma att hota både deras egna karriärer samt de bägge ländernas säkerhet.

Tomb raider

Action/Äventyr. Från 11 år (7 år med vuxen)

Tid: 21/3, 28/3 0ch 6/4 kl.19.00
Längd:
Pris: 120:-

Regi: Roar Uthaug
Medverkande: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen

Lara Croft, en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

Grottmannen Dug

Animerad familjefilm. 7 år (barntillåten med vuxen)

Tid: 24/3, 24/3, 31/3, 4/4 och 7/4 kl. 15.00
Längd: 1 tim 29 min
Pris: 100:-

I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot den mäktiga Lord Nooth och hans bronsålderstad för att rädda deras hem. Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr för hela familjen.

Ready Player One

Action/Sci-Fi/Äventyr. Från 11 år (7 år med vuxen)

Tid: 30/3, 4/4, 7/4 och 9/44 kl. 19.00
Längd: 2 tim 20 min
Pris: 120:-

Året är 2045 och världen befinner sig på randen till kaotisk kollaps. Människor har sökt trygghet i en virtuell verklighet – universumet OASIS som har skapats av den briljante och excentriske James Halliday. När Halliday dör, testamenterar han sin enorma förmögenhet till den som hittar den digitala ledtråd han gömt någonstans i det gigantiska OASIS. Det blir en tävling som engagerar en hel värld. När den unga hjälten Wade Watts bestämmer sig för att delta i tävlingen kastas han in i en fartfylld och svindlande skattjakt genom ett fantastiskt universum fyllt av mysterier och faror. Från trefaldigt Oscarbelönade Steven Spielberg kommer det fullspäckade actionäventyret Ready Player One baserad på bästsäljande boken med samma namn.

Fifty shades freed

Drama/romantik. Från 15 år

Tid: 3/4 kl. 19.00
Längd: 1 tim. 46 min.
Pris: 120:-

Regi: James Foley
Medverkande: Dakota Johnson, Jamie Dornan,Arielle Kebbel, Kim Basinger

Den tredje delen av filmatiseringen av EL James succébokserie.

Den otroliga historien om det jättestora päronet

 Animerad familjefilm. från  7 år (barntillåten med vuxen)

Tid: 1/4, 2/4 och 8/4 kl. 15.00
Längd: 1 tim. 18 min.
Pris: 90:-

Den lilla elefanten Sebastian och katten Mitcho bor i Solby – en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka. Tills den dag då borgmästare J.B. plötsligt försvinner. En dag på en fisketur hittar vännerna en flaskpost från J.B. där han berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. I flaskan ligger också ett litet frö som de snabbt planterar. Fröet blir till ett jättestort päron, som de gör om till en båt och ger sig ut på en äventyrlig färd mot ön… Alla talar svenska i detta spännande och roliga äventyr som bygger på Jakob Martin Strids storsäljande bok.

Vem lurar Alfons

Barnfilm. Barntillåten

Tid: 3/4 och 5/4 kl.13.00
Längd: 40 min.
Pris: 50:-

Alfons sparar till ett dataspel. Men det är svårt att spara och avstå från godis och nöjen – och frestelsen att fuska blir så stor att han lurar sig själv. Det är stort kalas och Alfons och Småtting får sitta med vid vuxenbordet. Alfons som har varit med förr ska passa Småtting och se till så han trivs. Alfons tar sin uppgift på allvar och visar sig bättre än de vuxna förstå vad Småtting behöver. Alfons har börjat skolan och får en klasskamrat som är elak och skrämmer alla – mobbar och spelar kung. Ingen törs säga emot. Inte Alfons heller. Men ändå är det Alfons som till slut inte kan hålla sig längre. Och då blir det äntligen ändring.

Kontakt

Kvarngatan 20 686 30 Sunne

Tel: 0565-130 40 (endast bemannad 1 tim. före varje föreställning)

Johan Gustavsson
johan.gustavsson@teaterbiografen.se
mobil: 0703-22 68 80

info@teaterbiografen.se

http://teaterbiografen.se/om-teaterbiografen/