Bio på Teaterbiografen i Sunne.

DET Kapitel 2

Skräck,Thriller. Åldersgräns 15 år
Tid: 21/9 och 27/9 kl. 19.00
Längd:
2 tim 45 min
Pris: 120:-

Medverkande: Andy Bean, Bill Skarsgård, Jessica Chaistain m.fl.

27 år har gått sedan barndomskamraterna Bill, Richie, Eddie, Mike, Ben, Stanley och Beverly besegrade den onda clownen Pennywise som låg ansvarig för flera barns försvinnande i staden Derry. Numera har dom gått skilda vägar och lever med sina nya karriärer och liv. Men snart så börjar barn återigen försvinna eller hittas brutalt lemlästade i Derry. Kamraterna inser att deras värsta skräck har återuppstått. DET är tillbaka.

Downton Abby

Drama

Tid: 22/9 kl.19.00
Tid: måndag 23/9 kl.15 observera tiden
Längd: 2 tim 2 min
Pris: 120:-

Filmen fokuserar på familjen Crawley, en rik ägare till en det edwardianska lantgodset Downton Abbey på den engelska landsbygden i början av 1900-talet. Denna gång blir de överraskade av ett storslaget, kungligt besök och får hantera utmaningarna som kommer med det.

AD Astra

Thriller/Sci-Fi. 

Tid: 20/9, 23/9 och 25/9 kl. 19.00
Längd: 2 tim 3 min
Pris: 120:-

Regi: James Gray
Medverkande: Brad Pitt, Liv Tyler, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland

Astronauten Roy McBride färdas till solsystemets yttersta delar för att försöka hitta sin försvunne far. Hans resa kommer att avslöja hemligheter som sätter mänsklighetens existens på prov och samtidigt ifrågasätter vår plats i universum.

Quick – Bortom allt rimligt tvivel

 Drama/Thriller. Från 15 år  (11 år med vuxen)

Tid: 24/9, 28/9 och 29 kl.19
Längd: 2 tim 12 min
Pris: 120:-

Regi: Mikael Håfström

Medverkande: David Dencik, Jonas Karlsson, Suzanne Reuter, Alba August, Johan Hedenberg

Två journalister bestämmer sig för att ta sig ann lögnerna som fällde Thomas Quick, rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara.

Från Hannes närgångna intervjuer med Quick på Säters kriminalvårdsanstalt, till Jennys nästan maniska faktagranskning, får publiken följa den hissnande bergochdalbanan som ska visa sig vara Sveriges största rättsskandal. Quick är en nervkittlande historia om två journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall och en lögnare som slutar ljuga.

Dora and the lost city

 Äventyr, familjefilm. 7 år (barnlillåten med vuxen)
Tid:
28/9 och 29/9 kl. 15.00
Längd: 1 tim 42 min
Pris: 100:-

Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv med att upptäcka djungeln tillsammans med sina föräldrar var ändå inte Dora förberedd för det största äventyret i hennes liv – gymnasiet.
Som van upptäckare finner sig Dora snabbt och leder Boots (hennes bästa vän och tillika apa), Diego, en mystisk djungelinvånare och ett gäng tonåringar på ett äventyr där de inte bara måste rädda hennes föräldrar utan även lösa mysteriet bakom den försvunna staden av guld.

Hasse och Tage – En kärlekshistoria

 Dokumentär. Barntillåten
Regi: Jan Magnusson
Medverkande: Hasse Alfredsson, Tage Danielsson

Tid: 30/9 och 6/10 k. 19.00
Längd: 1 tim 45 min
Pris: 120:-

Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

Kontakt

Kvarngatan 20 686 30 Sunne

Tel: 0565-130 40 (endast bemannad 1 tim. före varje föreställning)

Johan Gustavsson
johan.gustavsson@teaterbiografen.se
mobil: 0703-22 68 80

info@teaterbiografen.se

http://teaterbiografen.se/om-teaterbiografen/