Varje år äger den årliga nationella kampanjen Krisberedskapsveckan rum. Den anordnas av myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Veckans mål är att fler människor ska vara förberedda om det skulle bli en kris.

Plats: I Sunne är det på biblioteket det händer!

Tid: 27 september - 1 oktober 2021

 Bojan och brandbil för de yngsta

 • Söndag 26 september kl. 11 smygstartar Krisberedskapsveckan för de yngsta. Då kommer författaren Johan Anderblad till biblioteket och berättar om sina barnböcker om Bojan.
  Bojan är nämligen intresserad av all blåljuspersonal. Dessutom kommer brandbilen och hälsar på. Barnens föräldrar känner förresten garanterat igen Johan från Bolibompa, så om man vill träffa sin barndomsidol är det här ett perfekt tillfälle.

Hemberedskap med Patrick Sellman

 • Torsdag 30 september kl. 18 kommer Patrick Sellman från Gräsmark och pratar om hemberedskap.
  Patrick är en av landets bäst förberedda om något skulle hända. Är det något du funderar på kring hemberedskap och prepping, så är han rätt person att fråga!
  Vill du lära dig mer redan nu? Lyssna på podden, I väntan på katastrofen som Patrick har tillsammans med Kalle Zackari Wahlström.

Filmer om beredskap

 • Under veckan kommer filmserien, Rädd eller beredd visas varje dag.
  Det är tre korta filmer på tio minuter var som MSB gjort där vi får följa  Christoffer Karlsson från Torsby när han lär sig mer om beredskap.
  Filmerna rullar hela tiden under bibliotekets öppettider och är helt klart värda att stanna till och ta en titt på.

Räddningstjänst på plats

 • Räddningstjänsten finns på plats under veckan för att berätta mer om krisberedskap i hemmet och för att svara på alla frågor man kan tänkas ha.

Välkomna!

Kontakt

Huvudbiblioteket
E-post: biblioteket@sunne.se
Tel: 0565-161 72
Besök: Biblioteket, Storgatan 39
Adress: 36. Biblioteket, 686 80 Sunne

Öppettider: 
måndag - onsdag och fredag kl. 10-18
torsdag kl. 10-19
lördag kl. 10-14, söndag stängt