Julmässan på Mårbacka har med Sveriges skickligaste keramiker, vävare, slöjdare med flera som utställare. Stort matbod med massor av småskaliga mattillverkare som erbjuder julbordets alla tänkbara läckerheter.

Plats: Mårbacka

Tid: Torsdag 31 oktober- söndag 3 november

Entré: 90:-/pers, barn under 12 år fri entré i målsmans sällskap. Parkering ingår. 

Guidad visning av Selma Lagerlöfs hem

Öppettider mässan: Torsdag-lördag kl. 10–18,

söndag  kl.  10–17

På Mårbacka Minnesgård, så genomsyrad av modern svensk historia, hålls en av landets mest uppskattade julmässor. När du går omkring i de historiska omgivningarna är det lätt att känna Selma Lagerlöfs närvaro.

Julmässan hålls i ekonomibyggnaderna kring herrgården. Här gör hantverkarna allt för att med sina verk föra traditionerna vidare. Skaparglädje och kvalitet är ledorden och varorna är handgjorda helt enligt de gamla traditionerna.

Här på julmässan har du chans att handla direkt från några av landets duktigaste slöjdare.

På julmässan finns också en stor matbod, fylld av alla sorters julmat. För den som själv vill prova på julens traditionella familjeaktiviteter gör vi polkagrisar. Det är roligt och lärorikt och uppskattas av såväl stor som liten.

När ni ändå är på plats ska den intresserade passa på att ta en guidad tur i Selma Lagerlöfs välbevarade hem. Här får man höra den både tragiska, roliga och framför allt intressanta historien bakom en av landets mest kända författarinnor.

Mårbacka Minnesgårds nuvarande huvudbyggnad lät världens första kvinnliga nobelpristagare i litteratur själv uppföra och den står kvar i samma skick i dag som när Selma Lagerlöf lämnade den för sista gången 16 mars 1940.

Så ta en tur till årets julmässa på Mårbackas Minnesgård. Det blir en upplevelse för alla sinnen.

Välkomna!

Kontakt

Mässansvarig:
Stefan Hofsten stefanh@svenska-slottsmassor.se
Tel: 070-76 66 873

Till Mårbackas webbplats