Filmvisning på Internationella brottsofferdagen med efterföljande samtal. Filmerna som visas heter My life my lesson och Say something.

Filmerna fokuserar på att synliggöra barn som upplever våld i nära relationer. Varje film är cirka 70 minuter lång och efteråt samtalar vi om det som berör.

Plats: Frykensalen, Bibliotekshuset, Sunne

Tid: Onsdag den 22 februari
kl.13.00-15.00 visas My life my lesson
kl.17.00-19.00 visas Say something

Fri entré

Det finns möjlighet att se båda filmerna eller välja en.

Anmälan: Senast den 15 februari till info@varmland.boj.se Ange vilken film (alternativt båda) du vill se!

Vi bjuder på fika och informerar om vårt arbete mellan kl.15.00-17.00

Välkomna!

Filmen: My life my lesson

Filmen är en rättfram och finstämd dokumentär om en familj som lever i de efterskalv som våld i en nära relation skapar. Regisserad och producerad av prisbelönta Åsa Ekman (Mammas comeback) och Oscar Hedin (Det svider i hjärtat). Filmens huvudperson, Felicia vill leva ett vanligt tonårsliv men upplevelserna från hennes barndom hindrar henne. Hon förlorade sin pappa tidigt och har vuxit upp mitt i sin styvpappas misshandel av sin mamma. Felicia försöker att få honom att ordna upp sitt liv och bli en bra pappa för henne och hennes småsyskon, men det är allt annat än lätt och en dag måste hon fatta ett beslut.

Filmen: Say something

Filmen handlar om Isabell som under sin uppväxt har upplevt hur hennes mamma blivit misshandlad av sin pojkvän. Till slut lyckades Isabell förmå dem att fly och lämna allt. När vi möter dem har Isabell precis tagit studenten.Vi följer relationen mellan mamma och dotter, inte bara hur de försöker förstå varandra men också finna förståelse. Isabell har så mycket hon vill berätta för sin mamma, hon måste få henne att lyssna för att de ska kunna gå vidare. Det är en stark, förtrolig och rak dokumentär om en ung tjej som försöker försonas med det förflutna och samtidigt följa sina drömmar. Say something är systerfilmen till Guldbaggenominerade My life my lesson. Även denna regisserad och producerad av prisbelönta Åsa Ekman och Oscar Hedin.

Kontakt

Asal Narimani

Samordnare

Brottsofferjouren Värmland

 Telefon direkt: 054-18 28 88

Länkar