Under fyra veckor i sommar genomförs en gatukonstfestival Värmland, där Sunne besöks av Konstnärer från hela världen under 6 och 7 augusti. De skapar offentlig konst tillsammans med svenska och lokala kollegor och bjuder in till workshops.

Plats: Husgavlarna som ska målas i Sunne är Intersportgaveln på Badhusgatan, gaveln på huset vid Ica på Storgatan och gaveln till huset där Handelsbanken ligger på Teatertorget

Tid: Artscape i Sunne äger rum 6 - 7 augustiFestivalen pågår i hela Värmland mellan 24 juli-18 augusti.

Den 6 augusti är det öppen workshop i Sunne. Då får den som vill vara med konstnären Captain Kris och måla gaveln till Handelsbanken vid Teatertorget.

Den 7 augusti jobbar konstnären vidare och färdigställer målningen. Se mer information under Delta i muralmålning.

Värmland är arenan för White Moose Project

White Moose Project är en gatukonstfestival och Skandinaviens största projekt inom urbankonst någonsin - sett till både antalet deltagare och antalet åskådare. 

Under gatukonstfestivalen skapar konstnärer från hela världen offentlig konst tillsammans med svenska och lokala värmländska kollegor. Det blir olika workshops och event runt om i Värmland. Med White Moose Project, som Värmlandsprojektet heter, får vi framförallt se storskaliga muralmålningar, men även skulpturer och andra typer av gatukonst.

Vad är Artscape

Artscape är en geografiskt obunden ideell organisation som genomför kulturprojekt inom gatukonst/urbankonst. 2014 genomförde Artscape Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö. Förra året blev Göteborg skådeplatsen för Skandinaviens hittills största gatukonstfestival - ett unikt projekt som involverade samtliga av stadens tio stadsdelar.

Konstnärer och fotografer för bildspelet:
DFACE_Artscape_2014_StephenThompson
ISAAC CORDAL_Artscape_2014_EmilMalmborg
JARUS_Artscape_ 2016_FredrikA¦èkerberg
MAGDA SAYEG_Artscape_2014_EmilMalmborg