Sunne kommun har många elljusbanor, där kan du jogga ett antal kilometer eller bara i lugn och ro promenera och njuta av naturen. Vintertid om snö och goda förutsättningar finns prepareras några av elljusspåren för skidåkning.

skog

Det finns många fina elljusbanor i kommunen som sköts av de lokala föreningarna.

Klicka på bilden för att få upp en större kartbild över respektive elljusbana. 

Västra Ämtervik Karta elljusbana V Ämtervik

Elljusbanan i Västra Ämtervik ligger på Östra sidan om E45:an i i centrala Västra Ämtervik. Banan, som är 2,5 km sköts av Västra Ämterviks IF. Vintertid prepareras elljusbanan för skidåkning om snö och goda förutsättningar finns. 

 

Stöpafors Till större karta över elljusbanan, Stöpafors

Elljusbanan i Stöpafors ligger väster om E45:an i Samhället. Banan, som är 2,5 km sköts av Stöpafors IF. Vintertid prepareras elljusbanan för skidåkning om snö och goda förutsättningar finns.

 

Brandsbol, Hedås Gräsmark

Länk till karta, Brandsbol

Elljusbanan vid Brandsbol ligger i närheten av Hedås Camping och Grässjön i Gräsmark. Banan, som är 2,5 km sköts av Brandsbols Skidklubb. Vintertid prepareras elljusbanan för skidåkning om snö och goda förutsättningar finns.

 

 

Lysvik och Lövåsen Länk till Karta Lysviks elljusbanaLövåsen, klicka på bilden för att få en större karta

Elljusbanan i Lysvik ligger strax norr om samhället. Banan, som är 2,5 km sköts av IK Fryken. En elljusbana finns också i Lövåsen, det är den mindre bilden, närmast texten. Vintertid prepareras elljusbanan för skidåkning om snö och goda förutsättningar finns.

Till webbplatsen för IK Fryken

Sunne, Sundsberg Till större karta på Sundsbergs friluftsområde

Sundsbergs friluftsområde ligger strax utanför Sunne centrum, här finns elljusbanor i olika längder 1,5 km, 2,5 km och 5 km, grillplatser, stugor att hyra som möteslokaler och pulkabacke. Strax intill ligger Kolsnäs Motionscenter med omklädningsrum, styrketräningslokal, bastu, cafeteria, tennisbanor och fotbollsplaner. Hela anläggningen sköts av Sunne kommun. Vintertid prepareras elljusbanan för skidåkning, en kortbana med konstsnö anläggs också.
Läs mer om Sundsbergs friluftsområde och Kolsnäs Motionscenter
Läs mer om skidor och pulka vid Sundsberg

Sunne, Åmberg Till större karta över elljusspåren vid Åmberg

Elljusbanan i Åmberg ligger i samhället vid hembygdsgården. Här finns en 2,3 km lång elljusbana. Banan innehåller också en Må-bra-led, läs mer om den i foldrarna i högermarginalen. Elljusbanan ligger mycket idylliskt med utsikt över Sunne och Fryken. Här finns också ett B & B.

Till mer information om Sunne Hembygdsgård

Gräsmark Till större karta över Gräsmarks elljusbana

Elljusbanan i Gräsmark ligger i samhället och löper norrut längs Rottnan. Banan som är 2,5 km lång, sköts av Gräsmark GOIF.
Till webbplatsen för Gräsmark GOIF 

Rottneros Till stor karta över elljusbanan vid Rottneros

Elljusbanan i Rottneros ligger väster om E45:an, vid Ekebyvallen, är 2,5 km lång och sköts av Rottneros IK.

Till webbplatsen för Rottneros IK   

Kontakt

Fritid
E-post: fritid@sunne.se
Tel: 0565-162 36, 070-658 45 15
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1.Fritid, 686 80 Sunne