Upplev vintern i Sunne, den är lika sagolik som sommaren och bjuder på många upplevelser för dig som tycker om snö och skidor.

Sunne Ski & Bike

Bild på slalomåkareHär finns aktiviteter för alla smaker. Skidåkning, pulka och skridskoåkning vintertid och under sommarsäsongen finner du bland annat utförscykling, höghöjdsbana och paintball. Eller varför inte packa en matsäck, ta med familjen och grilla lite korv på någon av anläggningens grillplatser?
Möjligheterna är många, läs mer om Sunne Ski & Bike här eller besök hemsidan Sunne Ski & Bike.

Rokkmakkstugan - Ängen

Bild på RokkmakkstuganLetar du efter underbar vinterupplevelse ska du definitivt resa till Rokkmakkstugan. Ta en skidtur eller åk lite pulka och njut sedan av de nygräddade våfflorna i den knuttimrade fjällstugan. Du kommer inte att ångra dig. Det är en bit att åka, men det är väl värt resan.
Tel: 072-555 60 40 
Till mer information om Rokkmakkstugan och Ängen

Skidor och pulka vid Sundsberg

ild på barn i pulkabackeI centrala Sunne, vid hotell Selma Spa, kan du  vintertid åka längdskidor i nypreparerade spår, i närheten finns Kolsnäs friskvårdscentral med motionsrum, bastu och solarium. På området finns också en härlig pulkabacke och grillplats vid Vintertorp.
Tel: 0565-162 40
Till mer information om skidor och pulka vid Sundsberg

Elljusbanor med skidspår

ild på längdskidåkareDet finns flera bra elljusbanor med skidspår i kommunen som sköts av de lokala skidföreningarna. Samtliga är 2,5 km långa och beroende av natursnö

  • Brandsbol, Hedås i Gräsmark
  • Västra Ämtervik  
  • Lysvik
  • Stöpafors

Till mer information om elljusbanor med skidspår

Skridskor och konståkning

Det finns goda förutsättningar för skridskor i Sunne kommun, med både ishall och utomhusisar, ishockey och konståkning. Här hittar du också tiderna för "allmänhetens åkning".
Till sidan om Skridskor och konståkning

Akka skidstadion

Akka skidstadion ligger ovanför Kolsnäsområdet vid E45:an och med gångavstånd till Sunnes största hotell och närhet till Sundsbergs Friluftsområde. Hotell Selma Spa har nyligen köpt anläggningen.

Skidspår och spårstatus

Skidspår, status och åkbarhet hittar du överskådligt på vår sida: Skidspår och spårstatus. Informationen hämtas från skidspar.se
Till Skidspår och spårstatus på sunne.se
Till webbplatsen skidspår för mer information

Snörapporten.se samlar information om väder och snödjupsrapporter från Sveriges skidanläggningar. Här hittar du information om dagsläget hos Ski Sunne
Till webbplatsen snörapporten för mer information

IK Fryken -Längdskidåkning

Sunne Alpina - Slalom- och freestyleträning/skidskola

Sunne Skidlöparförening - Längdskidåkning