Ta en promenad och upplev Sagolika Sunne. Här finns förslag på promenader och vandringar inne i Sunne centrum. I menyn till vänster finns mer information om elljusbanor, motionsspår och vandringsleder.

Stadsvandring i Sunne

Stadsvandringen tar ungefär en timme i snabb promenadtakt.
Du passerar Kolsnäs folkpark, Sundsbergs muséum, går igenom centrum, förbi Hembygdsgården, över Bryggarebron och vidare till kyrkan och tillbaka till Kolsnäs. Eftersom sträckan är en rundtur går det bra att starta var som helst.
Anvisningar och karta till stadsvandringen i Sunne

Kulturvandra i Sunne

Kan man verkligen uppleva något som inte längre finns? Jo, i Sunne har vi naturligtvis lyckats med det också.

Kulturmiljötavlor med fotografier och beskrivningar av byggnader och gamla tider finns uppsatta på fasaderna i tätorten. Manus och idé kom från Lars Wennberg och resultatet är ett samarbete mellan Fryksdalens Gille och Sunne kommun. Sammanlagt finns 32 kulturmiljötavlor på plats och du hittar karta och information om dem alla i dokumentet här under.
Anvisningar och karta till kulturvandringen i Sunne

Vandra i litteraturens Sunne

Gör en rundvandring inne i centrum med omnejd och ta del av den litterära världen så som både Göran Tunström och Selma Lagerlöf har skildrat olika platser i Sunne. I rundvandringen ingår bland annat besök till gården Björne (Sundsbergs gård i Gösta Berlings Saga), Kolsnäsudden med folkparken och platser ur Göran Tunströms skildringar från Sunne centrum och runt Sunne kyrka.
Anvisningar och karta till litteraturvandringen i Sunne