På Mårbacka kan du följa Nils Holgersson genom den magiska porten som gör att du blir liten som en ekorre och kan höra djuren prata. Här finns också både skattjakt, tipspromenad och pysselbord.

Nils HolgerssonNils Holgerssons underbara resa är berättelsen om pojken som blev förvandlad till en pyssling och lärde känna både sig själv och Sverige under sin resa. 

På Mårbacka finns mycket att göra för barnen

  • Utställningen Nils Holgersson mot nya höjder är en upptäckarvänlig utställning i Ladan, för hela familjen. Utställningen berättar om hur Nils vaknar upp efter 100 år och möter förändringarna som har skett i landskapen kring Vänern. Här får du också höra om de märkligheter som djuren har att berätta om sig och sina liv
  • En tipspromenad med frågor anpassade för barn och unga är uppsatt som tar er runt området och vinnare koras varje vecka
  • Skattjakt med skattkarta.  Skattkartan består av foton på olika föremål i området runt Mårbacka
  • I Stallet finns ett pysselrum med film, dockteater, utklädningskläder och pyssel. Utanför stallet finns en hinderbana

Guidade visningar i Minnesgården 

Självklart är barnen välkomna in på Mårbacka Minnesgård. Det brukar vara uppskattat från ungefär 10 års ålder, välj då helst den gestaltande visningen. Den är lite mer dramatiserad och guiden föreställer en person i Selma Lagerlöfs närhet och har kostym på sig.

Mer att utforska på Mårbacka

Mårbacka trädgård
Promenera bland äppelträd, blommor, grönsaker och kryddväxter, en vacker och avslappnande upplevelse.

Mårbacka Handel
I vår butik har vi ett stort urval av Selma Lagerlöfs verk, både i bokform och på DVD. Här finns också souvenirer och hantverk i alla prisklasser.

Café
Här bjuder vi på hembakat. Särskilt populära är våra kakor bakade på det värmländska skrädmjölet, ett mjöl gjort på rostad havre.

Plats för medhavd matsäck finns med bänkar och bord under tak