Naturen är en fantastisk lekplats för alla barn, med massor av upplevelser. Här kan fantasin få fritt spelrum.

 • SmultronställeSundsbergs friluftsområde
  Sundsbergs friluftsområde ligger väster om E45, an ovanför Kolsnäs och Hotell Selma Spa. Här finns en härlig skog för barnen med spännande stigar och motionsspår, grillplatser och vindskydd. I området finns också stugor som går att hyra för olika friluftsaktiviteter. 
  Till mer information om Sundsbergs friluftsområde
 • Hembygdsgården, Sunne.
  Vid Hembygdsgården i Sunne finns också en bra skog för barn att gå i. Här finns stigar och banor som man kan följa om man t ex har lust att arrangera en tipspromenad. Vid hembygdsgården finns dessutom fina miljöer för picnic och många intressanta byggnader att titta på.
  Till Hembygdsgårdarnas sida  
 • Picnictips
  Fina miljöer för en picnic finns det i stort sett överallt i Sunne kommun, Fryken och dalen bjuder på mängder av härliga miljöer. Inne i centrala Sunne finns det fina gräsytor att springa på i området mellan broarna på båda sidor av Fryken, det som förr kallades för Mejeriänga och Barkstation och som numera heter Strandpromenaden och Liljanstrand.
 • Badande barnBadstranden
  Sol och bad och glada barn, det är väl bland det bästa som finns. I vår förteckning över badplatser i Sunne kommun kan vi i alla fall ge dig goda förutsättningar för en lyckad dag med barnen, vädrets makter rår vi tyvärr inte över, inte ens i Fryksdalen.
  Till sidan om badplatser i Sunne kommun

Fågel, fisk eller mittemellan

 • Fågelskådning
  Vid sjön Björken finns ett fågeltorn och goda förutsättningar för att se tranor, gäss, snäppor och änder. Fågeltornet ligger vid Otternäs som du når genom att gå ner mot Björken vid Tomthults Missionshus
 • KvällsfiskeHästar, ridhus och ridbanor
  Miniridskolor, westernridning, ridskola, ridläger och turer med häst och vagn. På den här sidan finns många stalltips.
  Till information om hästar, ridhus och ridbanor
 • Vallarnas alpackor
  Vandra med alpackor. Visning av alla djuren på gården. Gårdsbutik där du kan köpa alpackaull och andra alpackaprodukter
  Till information om alpackorna
 • Besöksgården, Södra Bergsgården
  Södra BergsgårdenLigger i Torsberg, cirka 6 km nordöst om Sunne. Här finns hästar, getter, kaniner, höns och hundar. Grupper, skolbesök och barnkalas är välkomna. Arrangerar gårdsläger, gårdsfritids och ridläger för barn. Ponnyridning och turer med häst och vagn.
  Till webbplatsen för Södra Bergsgården

 • Fiske och sjökort
  Med ett metspö i handen kan man fördriva många timmar. På den här sidan finns mer information om fiske i Fryksdalen.
  Till sidan om fiske och sjökort

Länkar

Naturupplevelser

I Sunne kommun finns fyra naturreservat, ett stort antal vandringsleder, friluftsområde och hänförande utsiktsplatser. Packa din picnickorg och hitta ditt eget smultronställe.Ta med barnen till något av våra naturreservat, underbara upplevelser och minnen för livet för hela familjen.
Läs mer på sidan Naturreservat