Med dans, teater och modern teknik lyser Rottneros herrgård i Sunne upp i den spektakulära fasadshowen Light Without Borders, lördag 4 september kl 20. Parken öppnar redan kl 17. Fritt inträde.

Mer information om arrangemanget kommer i mitten av augusti.

Magisk kväll i parken

Videomapping och visuella effekter, synkroniserat med dans och berättande, bäddar för en magisk och spektakulär upplevelse!

Så boka in datumet lördag 4 september. Själva fasadshowen startar kl 20. Parken öppnar kl 17 så att du ska hinna njuta av omgivningarna och äta något gott. Just för ikväll är det fritt inträde till parken och showen.

Sagan får liv

Danselever från Sunne Kulturskola och teaterelever från Unga Västanå berättar en värmländsk saga i samspel med den visuella projiceringen på herrgårdsfasaden.

Med inspiration från Selma Lagerlöfs odödliga historier får sagan liv igen, klädd i nytt språk.

I vissa delar av projiceringen införlivas professionella dansare. Danselever från Nome kulturskole i Norge medverkar - om pandemin tillåter.

Synliggör kulturarvet

I Sunne befinner vi oss i sagans land där Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga (1891). Visionären Svante Påhlson såg i mitten av 1950-talet till att utforma ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby.

Med föreställningen LIGHT WITHOUT BORDERS (Ljus utan gränser) vill arrangören Rottneros park, Sunne kommun och Region Värmland förvalta och förädla kulturarvet vi har i Rottneros park.

Syftet med projektet är att genom moderna teknologier och samtida konst synliggöra kulturarvet för vår tid och för framtiden.

Kulturutvecklingsprojektet CUPIDO

Multimediaföreställningen visades i en tappning i Nome i april och nu i en ny i Sunne, inom ramen för det internationella kulturutvecklingsprojektet CUPIDO: Interreg VB North Sea Region Programme. Länk finns i högermarginalen.

Äpplets dag och Skördefesten

Mårbacka arrangerar Äpplets dag, lördag 4 september. Mer information kommer på deras webbplats

Dagen efter, söndag 5 september, är det Skördefest i Rottneros park. Det avslutar den här parksäsongen.

Välkommen till en njutbar helg i Sagolika Sunne!

Kontakt

Åsa Gertling
Eu-samordnare & Näringslivsutvecklare
E-post: asa.gertling@sunne.se
Tel: 0565-155 05, 076-100 50 44
Besök: Storgatan 39
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne

Anneli Jansson
Kommunikationsstrateg
E-post: anneli.jansson@sunne.se
Tel: 0565-164 14, 070-236 34 65
Besök: Kommunhuset Kvarngatan 4
Adress: 1. Kommunikation, 686 80 Sunne

Magnus Holmvik
Trädgårdsmästare, Rottneros park
E-posta Magnus Holmvik
070-400 34 45