Ett av gårdens modernare rum, renoverat på 1950-talet, med dåtidens nymodighet, elektrisk spis. Ett rum som besökare gärna stannar till och känner igen sig i.

Lyssna på Birgitta Sjöqvist när hon berättar om köket på Sundsbergs gård. Under ljudinspelningen finns en textad sammanfattning.

Köket

Nu befinner vi oss i ett av husets mer moderna rum. Kvinnan som bodde här och som skötte om huset tröttnade på att laga mat på en spis som var insatt i den öppna spisen. Men vedspisen följde med.
Sedan kom ägarna på att få in värmeledning i huset eftersom det var ganska kallt på vintrarna. Så här blev det då, 1955 för att vara exakt. Sedan kunde man då få in ett kylskåp. Det här är ett uppehållsrum idag för guider och för arbetet som behövs göra på museet.
Det finns inslag i hyllorna här av olika föremål som visar på användning, förändringar i smak och vad man tycker. På spisen finns en liten uppsättning av kaffepannor ifrån olika tider.

Tillbaka till Gårdsmuseét