Den 18 januari till den 23 februari visas en retroperspektivisk utställning med Angela Lind Bergström på Sundsbergs Gård.

Angela Lind BergströmSunne konstnären Angela Lind Bergström (f.1950 d.2013) var en framträdande svensk konstnär och nu har vi möjlighet att se en sammanfattning av hennes konstnärskap på Sundsbergs Gård med start den 18 januari - 23 febuari 2020.

Sundsbergs Gårds vänner visar i samarbete med Nedre Fryksdalens konstförening som första utställning 2020 ett konstnärskap som startar på 70 talet med konstnärskollektiv i Västerbottens inland och sedan tillbaka till hennes hemkommun Sunne. Genom Grekland, Island, Egypten, Kina och det karga Västerbotten inland där hon fann sin inspiration.

Tavlans namn är Mina vänner från antikenSå passa på att se ett konstnärskap från början och upptäcka hur det utvecklas, Angela levde mycket med sin konst och uttryckte sig i många olika tekniker. Ni kommer att se teckningar, grafik, måleri, textil, skulpur, installationer, och andra föremål.