Uthyrningspolicy Sunne Fastighets AB strävar efter att skapa trygghet och trivsel i sina bostadsområden och på bästa sätt uppfylla våra kunders önskemål och behov när det gäller boendet.

Grundkrav

  • Du ska ha fyllt 18 år, då avtal inte tecknas med minderåriga
  • Sunne Fastighets AB ska alltid kunna göra bedömningen att du som kommande hyresgäst har en rimlig ekonomisk situation för att kunna klara att betala hyran för den lägenhet du har sökt. Detta innebär att du ska kunna påvisa egen inkomst, t ex: Arbete, a-kassa, studielån, CSN-bidrag, pension. Försörjningsstöd räknas inte som egen inkomst. Är din inkomst otillräcklig, i relation till hyreskostnaden, kan vi om särskilda skäl föreligger godkänna borgensman
  • Vi vill att du har goda referenser från tidigare hyresvärd
  • Du bör inte ha betalningsanmärkningar eller andra för boendet negativa referenser
  • Eventuella skulder till Sunne Fastighets AB måste vara reglerade
  • Du ska ha en gällande hemförsäkring

Ansökan

När du skickat in ansökan så kommer du direkt in i vårt kösystem. Vi hanterar bostadskön i turordning. Förtur kan lämnas till sökande som inflyttar till kommunen på grund av arbete och studier. Läkarintyg lämnas vid ansökan om förtur på grund av rörelsehinder eller liknande. OBS! Förtur innebär inte förtur till valfri lägenhet utan förtur till lämplig lägenhet. Det går alltså inte att med förtur gå förbi kön till de mest attraktiva lägenheterna.

Kontakt

Uthyrning Sunne Fastighets AB
E-post: uthyrning@sunne.se
Tel: 0565-179 50
Adress: Brårudsallén 8, 686 33 Sunne