Min musikaliska karriär började på Hammarö musikskola där jag började spela blockflöjt som 9-åring.

Ganska kul, tyckte jag, men när jag fick börja spela klarinett blev jag jättelycklig! I början gick jag upp mitt i natten för att se och känna på min klarinett och jag tror att jag redan då bestämde mig för att satsa på musik. Jag övade flitigt och var med i en massa grupper och orkestrar. Det verkliga lyftet kom när jag jag började åka på Ingesunds sommarkurser, där jag fick träffa en massa andra spelande kompisar från hela Värmland och fick spela i en riktig symfoniorkester. Då blev jag helt såld på klassisk musik och gick till biblioteket och lyssnade på skivor. Jag kände att jag genom musiken kunde uttrycka känslor som kan vara svåra att berätta med ord.

Efter grundskolan och Sundstagymnasiets musiklinje, provspelade jag och kom in på Ingesunds Musikhögskola, där jag gick i 4 roliga och lärorika år. Sedan dess har jag bott på en massa olika ställen runtom i landet och jobbat som musiklärare och spelat i allt från symfoniorkestrar till olika band. Med tiden har jag blivit mer intresserad av jazz och rock och saxofonen har blivit ett lika viktigt instrument som klarinetten. De senaste åren har jag också börjat komponera egen musik och gjort musik till kortfilmer och naturfilmer.

Jag vill gärna sprida lite sväng, musikglädje och musikens poesi omkring mig och tycker det är jätteroligt att undervisa och leda in mina elever i musikens fantastiska värld.

Namn

Hedlund Johnny

Titel

Musiklärare klarinett, saxofon, piano, orkester, musikproduktion

Telefon

070-28 35 578

E-post

johnny.hedlund@sunne.se

Adress

7. Kulturskolan, 686 80 SUNNE

Besöksadress

Gamla Fryxellska skolan, Brårudsv 2

Mobiltelefon

070-66 22 412