Krismottagning
Krismottagningen finns för både kvinnor och män som behöver hjälp med svårigheter och problem i nära relationer. Hit kan du också vända dig om du är utsatt för våld eller har problem med din aggressivitet.
Problem i nära relationer
Krismottagningen vänder sig till kvinnor och män som behöver hjälp att komma vidare ur svårigheter som berör de nära relationerna. Vid förändringar och kriser under livets olika skeden kan man behöva professionell hjälp.
Det kan handla om:
Konflikter inom familjen, svårigheter i föräldrarollen, separation eller otrohet
- Yttre påfrestningar som arbetslöshet eller sjukdom kan också påverka relationerna med andra
- Olösta konflikter med föräldrar och syskon under den egna barndomen kan ofta ställa till problem i de relationer man skapat som vuxen. Långvariga olösta konflikter mellan de vuxna skapar otrygghet hos barn
Våld i nära relationer
Krismottagningen vänder sig också till dig - man eller kvinna - som har problem med aggressivitet. Om du är utsatt eller har blivit utsatt för våld, eller själv använt våld eller använder våld av något slag, är det extra viktigt att söka hjälp. Allt våld skrämmer och skadar den som blir utsatt — särskilt barn — men våldet skadar också den som använder det.
"Våld är allt användande av eller hot om fysiskt, materiellt, ekonomiskt, psykiskt och sexuellt tvång i avsikt att skada, skrämma eller kontrollera någon annan. "
På Krismottagningen har vi barnens behov i fokus. Barn som bevittnar våld är utsatta för våld.
Familjerådgivning och krismottagning
Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors samarbetar och har huvudmottagning i Munkfors, med filial i Torsby. Det går bra att ringa och lämna ett meddelande eller sms:a oss så ringer vi upp. Kontaktuppgifter finns under rubriken Kontakt
För alla fyra kommunerna gäller en avgift för familjerådgivning och krismottagning på 150 kronor per bokat samtal. Möjlighet till avgiftsbefrielse finns.