Var ansvarsfull inför storhelger

2020-04-23

Nu måste vi alla hjälpas åt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen och visar att vi värnar om varandra. Vi har samlat information på många språk om vad du ska tänka på inför högtider i allmänhet och även inför ramadan som startar nu den 23 april.

Våren är en tid fylld av högtider där vi normalt träffas många tillsammans. Coronavirusets framfart har lett till att vi behöver ändra vårt beteende.
Sunne kommun ska göra allt vi kan för att minska smittspridningen av Coronavirus.

Filmer från olika trossamfund

Myndigheten för stöd till trossamfund (MST) har haft dialog med de sju riksorganisationerna inom islam i Sverige för att väva in viktiga budskap om covid-19 (social distansering, undvika att träffa äldre, inte samlas med andra utanför det egna hushållet osv) inför firanden och storhelger.

Under hela ramadan kommer påminnelser vecka efter vecka och inför varje särskild högtid under ramadan. Dessa budskap hittas via denna länk

Länsstyrelsen Skåne har också en mängd filmer på olika språk där man bland annat informerar om social distansering. Se filmerna via länen här intill "Håll kontakten - men håll avståndet" under rubriken Länkar.  

Informationen om bland annat filmer på olika språk hittar du också via Länsstyrelsen Skånes Facebooksida som du hittar under Länkar här intill.