SG/Brobyelever i Sunne tar bilder på temat Hemma

2020-04-16

På Instagramkontot sgbrobyfoto lägger elever på Sunne Gymnasieskola, SG/Broby, upp sina fotografier på temat ”Hemma”. Eleverna tränar på att se sitt hem ur en annan synvinkel, se något nytt eller på ett annat sätt. Få nya perspektiv på tillvaron.

- Eleverna är i en speciell situation eftersom vi har distansundervisning. Vardag och skola smälter ihop. Tanken med temat ”Hemma” är att eleverna ska träna på att se sitt hem ur en annan synvinkel, se något nytt eller på ett annat sätt, säger fotoläraren Peter Norén.

Han vill uppmuntra sina elever att tänka nytt utifrån något vant. Det kan vara att se skuggor och detaljer eller att sätta ihop bilder på olika sätt, vilket är ett av kursmålen. Att tänka kreativitet eller avslappning, det ger olika bildidéer.

Peter Norén, fotolärare på SG/Broby, kom med idén att starta ett Instagramkonto där eleverna lägger upp bilder på temat Hemma- Eleverna tycker att det är jättekul och spännande, men samtidigt svårt. Det är lätt att bli hemmablind och inte riktigt se vad det är man har runt sig.

Eleverna går två distanskurser i fotografering hos Moderskeppet och lär sig redigera bilder via en app under tiden hemma, eftersom de önskar sig fler uppgifter att lösa.

Peter uppmanar också elever att länka upp bilder till Nordiska muséets digitala insamling. Muséet vill ha in dokumenterande bilder och berättelser när Conaronapandemin pågår.

- Att skicka in till muséet är ett sätt att bidra till att dokumentera samtiden så att den bevaras till eftervärlden. Det blir historiska dokument som speglar hur det var under Coronapandemin. Jag hoppas verkligen att många lägger upp även där så att vi får minnen från Sunne i samlingen.

Läs mer om Nordiska muséets digitala insamling. Alla som vill kan bidra med bilder och berättelser 

Kontakt

Peter Norén
Ansvarig lärare inom fotografi
E-post: peter.noren@sunne.se
Tel: 0565-163 82
Besök: Svetsarevägen 2
Adress: 37. SG/Broby, 686 80 Sunne