Föreningslivet i Sunne ordnar hemleverans av matvaror

2020-03-31

Det finns möjligheter att beställa matvaror via nätet både hos Coop och ICA i Sunne. Föreningslivet i Sunne ställer nu upp med hemkörning av varorna för den som behöver hjälp.

Coop Sunne har onlinebeställning av varor i sin webbutik och hos ICA BBB Sunne kan du beställa via appen ICA Pronto eller ringa.

Nu kan du dessutom få varorna hemkörda utan kostnad med hjälp av föreningslivet i Sunne. Du kan efter beställning/hopplockning av varor givetvis hämta dessa själv, eller med hjälp av någon annan.

Så här gör du om du vill få hjälp med hemleverans av varor från Coop Sunne:

Efter att du skickat in din beställning av varor via www.coop.se och hemleverans önskas ring på telefon 010-410 94 01 eller 010- 410 94 06. Beställ och ring senast kl 17.00 för att få varorna utkörda nästa dag. 

Tycker du att det är svårt att beställa varorna digitalt kan du säkert få hjälp av någon du känner att göra beställningen.

Så här gör du om du vill få hjälp med hemleverans av varor från ICA BBB Sunne. Gäller dig som är kund i riskgrupp

Du beställer både varor och hemkörning i mobilappen ICA Pronto. Du kan också ringa och beställa via tel 0565-135 40, knappval 7. Faktura följer med hemleveransen. Beställ senast kl 17.00 för att få varorna utkörda nästa dag. Läs mer på ICA Sunne BBB

Det är Sunne IK, IS Emtarna och Västra Ämterviks IF som organiserat sig för att hjälpa de som behöver med hemleverans av matvaror.

- Vi vill ställa upp för dem som byggt upp vårt samhälle och göra en insats för att hjälpa till att minska risken för smittspridning, säger initiativtagaren Peter Lindgren, Sunne IK.

Hemkörning i Lysvik och Gräsmark

Bor du i Lysvik eller Gräsmark kan du ta kontakt med butikerna Coop Lysvik, tel 0565-800 21 och ICA Nära Rottnahallen tel 0565-400 03. Där kan du också få hjälp med hemkörning via föreningslivet.

Ett annat alternativ är att du själv ber en granne eller bekant/släkting att göra ärendet åt dig. Det finns många som vill hjälpa om de får frågan.

Hemsändningsbidrag

Det går också att söka hemsändningsbidrag om du bor på landsbygden, minst 2 kilometer från butiken