Distansundervisning för högstadiet i Sunne

2020-12-16

Smittskydd Värmland rekommenderar distansundervisning för länets högstadieklasser. Detta innebär att eleverna på Fryxellska skolan i Sunne har distansundervisning dagarna innan jullovet, torsdag och fredag 17-18 december.

Smittspridningen har fortsatt att öka under de senaste veckorna och nu även bland ungdomar i högstadieåldern. Därför införs distansundervisning de sista dagarna på terminen.

Eleverna fick informationen på skolan idag kl 8.50. Till vårdnadshavarna går det ut ett informationsbrev via IST-medgivande där de loggar in med bank-ID.

Eleverna kan under dessa två dagar hämta matlådor vid Fryxellska skolans matsal kl 10-12.

Torsdag följer schemat som vanligt för eleverna och fredag är avslutningsdag då eleverna kopplar upp sig i klassteamet för gemensam terminsavslutning tillsammans med mentor kl 9:00-10:30.

Finns det frågor ska eleverna i första hand ta kontakt med sin mentor.

Smittskyddsläkare Ingemar Hallén informerade skolcheferna i Värmland om rekommendationen vid ett möte på tisdagseftermiddagen.

– Den innebär att distansundervisning tillämpas för samtliga högstadieklasser i länet, årskurs 7-9, så snart det går och resten av höstterminen 2020. Hänsyn ska dock tas till individer och grupper som man bedömer ha ett särskilt behov av att ha undervisning på plats i skolan, säger Ingemar Hallén.

Flera klasser och skolor i Värmland har redan infört distansundervisning med anledning av mindre utbrott av covid-19.

– Rekommendationen gäller enbart den här terminen, alltså de få dagar som återstår. Förhoppningen är att vi har ett bättre läge på andra sidan årsskiftet som innebär att skolorna startar som vanligt inför vårterminen.

Smittspridningen på Fryxellska skolan är för närvarande låg.

– Vi följer Smittskydd Värmlands och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att bidra till ett stabilare läge i kommunen, säger Ylva Winther, skolchef i Sunne kommun.

Kontakt

Ylva Winther
Skolchef
E-post: ylva.winther@sunne.se
Tel: 0565-160 48
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1. Lärande och utbildning, 686 80 Sunne