Bubblan, fritidsgård

Till Bubblan är du som går i årskurs 4 - 6 välkommen. Vi har massor av aktiviteter, men du kan också bara komma hit och vara, ta det lugnt efter skolan.

Fritidsgården Bubblan

Välkommen till Bubblan!

Bubblan önskar alla barn och ungdomar en riktigt härlig sommar! Vi ses igen till hösten när skolorna börjar!

Här får du vara som går i årskurs 4 - 6!
Måla en tavla, skapa ett unikt klädesplagg, koppla av i solrummet, umgås med dina vänner eller lära känna nya vänner. Om du är hungrig kan du köpa mellanmål i kiosken.

Öppettider: Måndag-fredag: 13.00 - 18.00
Telenr: 0565-179 85

Solrummet

I solrummet är det en väldigt behaglig lugn miljö med vita tygklädda väggar och gräsmatta på golvet, vattenfall som porlar och med lugn musik i bakgrunden får du ladda dina batterier med solljuslampan. Det är grått och mörkt mest hela tiden under hösen och vintern. Soljuslampan ser till att du orkar mer och är gladare.
Genom att imitera solljuset ger lampan dig ett komplement till solen under de korta vintermånaderna. Lampan har en ljusstyrka vilket motsvarar en solig dag mitt på sommaren.

                     Skylt solrummet   Solljuslampa

I skaparateljén

Mindfullnessmålning

I vår skaparateljé finns möjligheten att måla tavlor, släppa loss och låta penseln vara ditt verktyg att uttrycka dig.
Du har också möjlighet att måla mindfulness-bilder.          
                                                                     

Min design                                           

I "Min design" ges du möjlighet att skapa ditt unika klädesplagg eller väska eller vad du än kommer på. Tanken är att ta något befintligt och sätta din egen personliga stil på det. Här finns det inga begränsningar, bara att låta kreativiteten flöda fritt. Det är också roligt att det bara är just DU som har detta plagg/väska, för det är DIN design.
                    Symaskin   Kläder på en stång

Bubbliografen

Bubbliografen är Bubblans egna bio. En lyxig upplevelse där du ser film på storbildsduk och surroundljud. Det finns 25 platser så det är bara att bjuda in dina vänner och njuta av en favoritfilm.

Minidansstudio

Café

I caféet kan du köpa mellanmålspaket, frallor, toast, panpizza, godis och hembakat. Här bokar du också datorer, pingis, biljard, fotbollspel, Wii, X-box one.

Fritidsgården Bubblan, Här och Nu

Vi lever idag i ett stressigt samhälle och självklart dras barn och ungdomar med i detta höga tempo.
Vi är alltid nåbara och uppkopplade och detta kan medföra en inre stress som man inte riktigt förstår är där, men hjärnan går på högvarv kan man säga.

Statistiken visar på att allt fler unga mår dåligt, depressionerna går ner i åldrarna och detta mönster vill vi försöka bryta. Därför kommer Bubblan komplettera verksamheten med Mindfulness, vi vill skapa en miljö med mindre stress, få en paus, en chans för återhämtning, komma ner i varv, få lugn och ro. Med solljuslampa, avslappning, yoga, lugn musik, sy och måla ger vi ungdomarna chansen att på sin fritid återhämta sig, känna ett lugn. Ur lugnet föds kreativiteten och du kan skapa precis vad du vill!

Man kommer fortfarande kunna göra alla andra saker som vi har på gården precis som förut men vi har fokus på att det ska vara lugnt, inget gap och skrik, inget spring.


  Välkomna!

 

 


 

 

 

 

Fritidsgården Bubblan
E-post:
bubblan@sunne.se
Tel: 0565-179 85
Adress: 113. Bubblan
Besök: Kvarngatan 17
686 80 Sunne

Vi som jobbar här heter Charlotte och Linetth. Läs mer om oss på kontatksidan

*VARMT VÄLKOMNA TILL OSS PÅ BUBBLAN*

Bubblan har som mål att skapa en trygg och uppmuntrande miljö för unga i Sunne och under fria former ge utrymme för möten mellan er ungdomar.