Turistbyrå blir infopoint och flyttar in till centrum

2017-03-31

Lördag 1 april kl 11 inviger vi infopoint i Sunne bibliotek. Infopoint ersätter en del av servicen som tidigare fanns vid turistbyrån, Kolsnäs. Välkommen, vi bjuder på tårta och kaffe/te.

Från den 1 april finns turistinformation vid en så kallad infopoint vid lånedisken inne på Sunne bibliotek. Här finns broschyrer, dator för självsök och personal som kan ge turistisk information till besökare.

En turistinformation i centrum har länge efterfrågats av både turister och sunnebor och många turister har redan tidigare sökt sig just till Biblioteket för att få hjälp och svar på sina frågor.

- Turisterna är Sunnes gäster och då känns det jättebra att få välkomna dem in till Sunnes "finrum" för inspiration och information, säger Gunilla Ingemyr, kommunstyrelsens ordförande.

Infopoint får samma öppettider som biblioteket. Maria Nordmark är ny turismutvecklare och på plats finns personalen från Biblioteket.

Bakgrund

Det helägda kommunala bolaget Sunne Turism AB upphörde i samband med kommunens försäljning av campingområdet på Kolsnäs till Grönklittsgruppen, 1 april 2016.
Enheten för näringsliv och tillväxt fick då i uppdrag att organisera om turistverksamheten i Sunne. En utredning av framtidens besöksnäring är genomförd. Bland annat innebär detta en flytt av turistbyrån till biblioteket i centrala Sunne och en större digital satsning eftersom alltfler söker sin information och gör bokningar och förfrågningar via nätet.

Kontakt

Bibliotek och Infopoint, Sunne

Infopoint ligger i biblioteket, Storgatan 39
Tele: 0565-164 00
E-postturist@sunne.se 

Ordinarie öppettider

Måndag - fredag: 10.00 - 18.00
Lördag: 11.00 - 14.00