Sunne Vandringsvecka - ny turistattraktion 2018

2017-09-22

Sunne Vandringsvecka är en ny turistattraktion som arrangeras i maj och september 2018.

För att tillmötesgå den ökade efterfrågan på vandring introduceras Sunne Vandringsvecka i ett nytt koncept för guidade vandringar. Några vandringsleder i Sunne är certifierade Värmlands-leder iordningställda av kommunen. Andra leder är ett resultat av ideella krafters insatser.

– Vandrare får ett stort mervärde när de kan gå flera olika leder i grupp med lokala guider. Under Sunne Vandringsvecka erbjuder boendeanläggningar paket där transfer till leden och guidning ingår, berättar Maria Nordmark, turismutvecklare i Sunne kommun.

Vana guider berättar den lokala historien och ger kunskap om platsens växter och djur. I berättelsernas landskap, i sagodrottningen Selma Lagerlöfs Sunne, får nya och gamla berättelser liv.
– Besöksnäringen vill bjuda in människor att vara med och skapa nya, genuina berättelser på plats här i Sagolika Sunne. I naturen får kreativiteten näring.

Alla vandringspaket bokas hos respektive boende – allt från spa och herrgård till bed & breakfast.
– Sunne kan leverera bra vandring med inslag av äkta värmländsk berättartradition. Våra leder är fantastiskt fina och det ska vi nyttja precis som de gör i exempelvis Provence och på Mallorca. Sedan är det extra kul att så många entreprenörer nappat på idén. Nu gör vi verklighet av det som många pratar om, säger Maria Nordmark.

Efterfrågan på utomhusaktiviteter ökar kraftigt.
– Sunne Vandringsvecka är en riktigt bra satsning som ligger helt rätt i tiden! Allt fler vill kombinera en avslappnad spavistelse med någon form av aktivitet, säger hotelldirektören Anders Pertun, på Selma Spa i Sunne.

Information om Sunne Vandringsvecka 2018 finns inom kort på www.sagolikasunne.se

Kontakt

Maria Nordmark
Turismutvecklare
E-post: maria.nordmark@sunne.se
Tel: 0565-164 05, 072-201 35 12
Besök: Storgatan 39, Bibliotekshuset
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne