Inge Bråten Memorial kan utvecklas

2016-09-06

Nu utreds möjligheterna att utveckla rullskidloppet Inge Bråten Memorial för längdskidelit till fler kommuner i Värmland så att tävlingsformen blir en tour.

En projektgrupp som består av medlemmar i flera föreningar och personer med projektledarerfarenhet har inlett en förstudie.  Projektgruppen ska drivas av en eller två processledare med inriktning mot event och föreningar. För att involvera fler i framtida större event görs också föreningsmedlemmar delaktiga i studien.

Till de aktiviteter som är planerade i förstudien hör:

  • Studiebesök i Roskilde, Danmark för att se hur de har arbetat med att involvera föreningsmedlemmar i att vara utförare åt kommunen och få betalt för tjänsterna
    Hur föreningar kan vara behjälpliga vid större event som funktionär eller medarrangör
  • Studiebesök i Trollhättan för att se hur de jobbar med sitt motionsevent, Alliansloppet, på rullskidor
  • Expertföreläsningar, för att få tips och idéer om organisering av större event liksom hur marknadsföring i media kan utvecklas
  • Presentera Sunne för tränare och förbundskaptener genom att visa vilka möjligheter för läger och arrangemang vi har i Sunne och visa vilka stora arrangemang vi tidigare har haft på orten.

Första aktiviteten i förstudien är en föreläsning med Stefan Schwarz, tidigare landslagsspelare och Tommy Söderberg, tidigare förbundskapten. Föreläsning som genomfördes den 2 september handlade om olika typer av ledarskap, passion, inställning och vilja. Ett 40-tal ledare från framförallt Sunne men också från Torsby och Årjäng var representerade. Den givande föreläsningen gav en rejäl påfyllning av positiv energi.

Tack till Tommy Söderberg och Stefan Schwarz

 

Kontakt

Henrik Rundqvist
Fritidschef
E-post: henrik.rundqvist@sunne.se
Tel: 0565-162 36, 070-658 45 15
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1.Fritid, 686 80 Sunne