Gatukonstfestival i bilder

2017-08-10

Gatukonstfestivalen ARTSCAPE 2017 pågår under Kulturveckan i Sunne. Här lägger vi in bilder.

Till workshopen med Captain Kris dök det upp entusiastiska barn och ungdomar som ville vara med och skapa en muralmålning på husgaveln till Handelsbanken. Färgen satt kvar - trots spöregn!

Konstnärerna i Sunne:
Captain Kris från London
Internationellt känd graffitikonstnär som bor i London. Kris går in helhjärtat i sina uppdrag och fångar alls uppmärksamhet under sina live events. Han skapar uppseendeväckande och intressant konst.

Vexta från Australien
Vexta, “The Neon Nomad”, är en rutinerad gatukonstnär som gjorde sitt namn i Melbourne i den första vågen av gatukonst för tio år sen. Hon är nu baserad i New York.

Tatiana Suarez från USA
Tati Suarez är från Miami. Drömsk surrealism med mörka undertoner och gammeldags naiva illustrationsreferenser är ett sätt att beskriva hennes färgstarka stil. Som amerikan med rötter i Sydamerika använder hon sin magiska låtsasvärld full av mytologi till att kommentera USAs och sin egen situation.

Gatukonstfestivalen ARTSCAPE genomförs i tio av Värmlands kommuner: Arvika, Forshaga, Filipstad, Grums, Karlstad, Munkfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.

ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND genomförs med ekonomiskt stöd från kommunerna, Region Värmland och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Kontakt

Tuula Dajén
Kulturchef
E-post: tuula.dajen@sunne.se
Tel: 0565-163 98, 070-395 42 20
Besök: Nya biblioteket
Adress: 36 Kulturkansliet 686 80 Sunne