Bio på Teaterbiografen i Sunne.

Blade Runner 2049

 Action/Science Fiction Från 15år

Tid: 18/10 kl.19.00
Pris: 120:-
Längd: 2 tim. 33 min.

Regi: Denis Villeneuve
Medverkande: Ryan Gosling, Harrison Ford, Robin Wright, Jared Leto, Dave Bautista, Ana de Armas

Trettio år har gått sedan sist. En ny blade runner – Los Angeles-polisen K (Ryan Gosling) – avslöjar en sedan länge begravd hemlighet med potential att rasera det lilla som nu återstår av samhället. K:s avslöjande leder honom ut på en jakt efter Rick Deckard (Harrison Ford), en tidigare blade runner som varit försvunnit i tre decennier.

Winnerbäck, Ett slags liv

Dokumentär. Barntillåten
Tid: 19/10 och 22/10.  kl.19.00
Pris: 100:-
Längd: 1 tim. 34 min

Regi: Øystein Karlsen
Medverkande: Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck är en av Sveriges största artister sedan 15 år. Samtidigt är han en av dem som vi vet minst om. Nu firar Winnerbäck 20 år som artist, trots att han knappt hunnit fylla 40. Denna dokumentär tar oss närmare honom än någonsin, samtidigt som den sammanfattar en musikaliskt osannolik karriär. Men mest av allt ger den en inblick i en extremt komplex människa som med alla sina svagheter och karaktärsdrag speglar en hel generations känslor. Vid sidan av Lars Winnerbäck återfinns i filmen Rolf Lassgård, Per Gessle och Melissa Horn. Regissör och producent är Øystein Karlsen, som står bakom succéer som Dag och Lilyhammer.

Snömannen

 Thriller. Från 15 år

Tid: 20/10 och 23/10 kl.19.00
Pris: 100:-
Längd: 1 tim. 59 min.

Regi: Tomas Alfredson
Medverkande: Michael Fassbender,Rebecca Ferguson, Val Kilmer, J.K. Simmons, Chloë Sevigny, Jamie Clayton, Charlotte Gainsbourg

Någon har skickat ett anonymt meddelande till polisen i Oslo, som får kriminalaren Harry Hole att se likheter mellan försvinnandet av en kvinna och äldre ouppklarade fall. Kan en seriemördare ha återvänt efter flera års tystnad? Tillsammans med sin assistent Katrine Bratt letar Harry Hole desperat efter sammanhang och ledtrådar som kan ta dem tillräckligt nära mördaren för att hindra honom begå flera bestialiska mord. Snömannen är den första av Jo Nesbøs romaner om polisen Harry Hole som blir film.

The Square

Dramakomedi. Från 11 år. 7 år med vuxen.
Tid:  21/10 kl.15.00
Pris: 90:-
Längd: 2 tim. 22 min.

Regi: Ruben Östlund
Medverkande: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris. Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid – Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld. Filmen kan ses med syntolkning.

Vilken jävla cirkus

Dramakomei. Från 11år, 7 år med vuxen

Tid: 21/10, 24/10, 25/10 och 29/10 kl. 19.00
Pris: 100:-
Längd: 2 tim 5 min

Regi: Helena Bergström
Medverkande: Gustav Lindh, Molly Nutley, Tomas Von Brömssen, Aliette Opheim, Evin Ahmad, Trolle Rhodin,Marta Oldenburg, Agneta Ehrensvärd,Łukasz Wójcik, Livia Millhagen, Reuben Sallmander, Charlie Gustafsson

Hugo har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes. Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo faller handlöst mot marken, svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall. En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. En kock som inte kan laga mat, en clown som är mer arg än glad och… vackra, mystiska Anna. Vem är hon? Vad är det för hemlighet hon döljer? Långsamt öppnas dörren till ett nytt och annorlunda liv. Men vågar Hugo ta steget?

My little Pony

 Animerad familjefilm. Barntillåten från 7 år.

Tid: 22/10, 28/10, 30/10, 2/11 0ch 4/11 kl. 15.00
Pris: 100:-
Längd: 1 tim 40 min

Äntligen kommer filmen med de omåttligt populära hästarna till biograferna! När en mörk kraft hotar Ponyville och Mane 6 tvingas ut på en resa till utkanten av Equestra för att rädda sitt älskade hem. Under resans gång träffar de på nya vänner och ställs mot farliga prövningar.

Bilar 3

Animerad familjefilm, äventyr, komedi.Barntillåten från 7 år

Tid: 29/10, 1/11 0ch 5/11 kl. 15.00
Pris: 90:-
Längd: 1 tim 49 min

När den legendariske Blixten McQueen blir omkörd av en ny blixtsnabb generation racers befinner han sig helt plötsligt utestängd från den sport han älskar. För att komma tillbaka in i matchen får han hjälp av en ung och tävlingsinriktad racertekniker, Cruz Ramirez, som även hon har sin egen plan för att vinna. Blixten hämtar sin inspiration från den en gång så fenomenale Hudson Hornet och ett par oväntade svängar. Han bevisar att #95 fortfarande är att räkna med när det verkligen gäller!

Den stora nötkuppen 2

 Animerad familjefilm. Barntillåten från 7 år

Tid: 31/10 och 3/11 kl. 15.00
Pris: 90:-
Längd: 1 tim 31 min

Charlie och hans vänner lever ett liv i lyx, hänger i nötbutikens källare där det finns överflöd av mat och livet är allmänt härligt. Men när deras älskade butik råkar ut för en olycka, så tvingas alla djuren att återvända till parken för att leta rätt på sin egen mat. I parken möts de av en otäck syn, en stor byggarbetsplats, den ondskefulle borgmästaren håller på röja ner alla träden och bygga en nöjespark. Charlie måste samla ihop alla sina vänner för att skrämma iväg borgmästaren och framförallt ta tillbaka deras park.

Det

Skräck. Från 15 år

Tid: 28/10,  30/10 och 4/11 kl.19.00
Pris: 100:-
Längd: 2 tim. 14 min.

Skådespelare: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Javier Botet
Regi: Andrés Muschietti

Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden. Bill Skarsgård spelar huvudrollen i nya skräckfilmen Det som bygger på Stephen Kings välkända roman med samma namn.

 

Thor: Ragnarök

 Action, Äventyr, Fantsy från 11 år, 7 år med vuxens sällskap

Tid: 27/10, 1/11, 2/11 och 5/11
Pris: 110:-
Längd: 2 tim 10 min

I Marvels Thor: Ragnarök hålls Thor fängslad på andra sidan universum utan sin mäktiga hammare. Han för en kamp mot tiden för att ta sig tillbaka till Asgård för att stoppa Ragnarök – förstörelsen av hans hemvärld och slutet för hela den Asgårdska civilisationen. Thor ställs inför ett nytt hot, den mäktiga och hänsynslösa Hela. Men innan dess måsta han överleva en dödlig gladiatortävling där han tvingas kämpa mot sin forna bundsförvant och vän från Avengers – Hulken. Filmen har inte granskats och är tillsvidare tillåten från 15 år. Åldersgränsen kan ändras. I rollerna ser vi Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Karl Urban, Idris Elba, Jeff Goldblum, och Tessa Thompson. Regi: Taika Waitit.

Kontakt

Kvarngatan 20 686 30 Sunne

Tel: 0565-130 40 (endast bemannad 1 tim. före varje föreställning)

Johan Gustavsson
johan.gustavsson@teaterbiografen.se
mobil: 0703-22 68 80

info@teaterbiografen.se

http://teaterbiografen.se/om-teaterbiografen/