Mårbacka, Rottneros Park, Västanå Teater, Sundsbergs gård, Alma Löv och Tossebergsklätten är alla välbesökta besöksmål i Sunne kommun. Här hittar du bekvämt sommarens öppettider och länkar till respektive webbplats.

Mårbacka

Öppettider för författaren och nobelpristagaren Selma Lagerlöfs hem. Minnesgården är öppen endast för guidade visningar, gästen får se Selma Lagerlöfs hem och höra berättelsen om hennes liv genom personer som stod henne nära. På Mårbacka finns även café och Mårbacka handel. 

in english: every day 26 june - 7 august at 13.30
in deutch: jeden Tag 26 Juni- 7 august um 11.30

 • 26 juni-7 augusti: öppet dagligen kl.  10–17
 • 7 augusti-27 augusti: öppet dagligen kl. 11–16
 • 28 augusti-1 oktober: öppet lördagar & söndagar kl. 11-15

Rottneros Park, varje dag från 27 maj

En blomster- och skulpturpark med inspiration från de stora parkerna i Europa, men också en plats för barnen full av lek och äventyr. Skulpturpark, café och butik och äventyrspark för barnen. Nils Holgerssons äventyrspark stänger tidigare än övriga parken, se tiderna på webbplatsen.

 • 3 juli - 6 augusti: öppet dagligen kl. 10-18
 • 7 augusti - 27 augusti: öppet dagligen kl. kl. 10.00 - 16.00

 • 4-5 augusti är det Sunne jaktmässa och ordinarie öppentider gäller ej

  Våra besökare får vara kvar i parken efter stängningstid, förutsatt att entréavgift betalats. Utgångsgrindar finns vid ordinarie entrén.

Västanå Teater, Charlotte Löwensköld

Västanå Teater och BerättarLadan är en av Sveriges största sommarteatrar. Premiär varje år är alltid på midsommardagen (i år 24 juni) med föreställningar hela sommaren.
I år spelas Charlotte Löwensköld, som är den andra delen i trilogin om Löwensköldska Ringen efter Selma Lagerlöfs roman i regi av Leif Stinnerbom med orginalmusik av Magnus Stinnerbom. 

Biljettbokning och schema över sommarens föreställningar i Berättarladan hittar du på webben

Sundsbergs gård, onsdag - söndagar

Sundsbergs Gård byggdes i mitten av 1700-talet och finns bevarad med ett gårdsmuseum, en textilkammare, ett tandläkarmuseum och ett skogsmuseum. 
På Sundsbergs gård visas alltid en konstutställning i konsthallen intill caféet. Se utställningen, ta en fika i och boka visning i något av våra museer. 

 • Öppet onsdagar - söndagar i konsthall och café kl. 11 – 16
 • Gårdsmuséet är öppet onsdag - lördag med visning kl. 12 - 14. året runt. (reservation för ev. ändringar). Ring gärna! 0565-16488, guide Mats Jansson. Observera Stängt 14 augusti - 5 september. 
  Öppnar åter onsdag 6 september kl. 12.00
 • Textilkammaren och Skogsmuséet: öppet på sommaren efter bokning, tel. 0565-164 88

Alma Löv Museum 

På Alma Löv finns sexton paviljonger i olika stilar och Paleis Oranjestraat med flera salar och plats för större utställningar, teaterscen och café. Förutom verk av Marc och Karin Broos som grundade Alma Löv, finns konstnärer från hela världen.

Sommaren 2017 är Alma Löv öppet spridda datum i juni och augusti, samt varje dag i juli mellan 11.00-17.00. Helst vill man att du bokar ditt besök på webben.

Tossebergsklätten       

Tossebergsklätten ligger vid Stöpafors ungefär mitt emellan Sunne och Torsby efter E45:an. Här finns en hänförande utsikt över Fryksdalen, servering, utsiktstorn och hantverksbod.

Sommaröppet dagligen klockan 11.00-17.00  till och med 3 september.
Tel: 0565-179 25
Se mer information under Tossebergsklättens Facebook.