Uppleva

Här berättar vi om besöksmål och sevärdheter i Sunne kommun. Naturupplevelser, kultur och bibliotek, fritids- och föreningsliv och vår kalender med allt som händer i Sunne kommun för både Sunnebor, turister och besökare hittar du också här.

Mycket nöje och välkommen till Sunne!

Besöksmål och kulturskatter

Hitta till våra besöksmål och kulturskatter här
Läs mer om våra kulturskatter som Mårbacka, Rottneros Park och Sundsbergs Gård, Västanå Teaters fantastiska föreställningar och berättarladan, det spännande överraskande Alma Löv, Sunne sommarland - Sveriges roligaste land och mycket annat...

Smultronställen och naturupplevelser

Vår fantastiska natur bjuder på vackra vyer, vandringsleder och naturreservat. Här hittar du också sidor med tips på både vinter- och sommaraktiviteter:
Vandringsleder och naturupplevelser
Vinteraktiviteter: Skidor, skridskor och pulka 
Sommaraktiviteter: Sjö, bad, båt och fiske

Kultur, fritid och föreningsliv

Vi har ett rikt kulturarv och en fantastisk natur att förvalta och vi törs påstå att när det gäller fritid, kultur och upplevelser så kan vi erbjuda det mesta.  
Läs mer om Kultur, fritid och föreningsliv

Kulturskola och bibliotek

En aktiv Kulturskola, skrivartävlingar och kulturpris, ett nytt rymligt bibliotek och galleri med sevärda utställningar ger tillfälle till många upplevelser.
Kulturskolan hittar du här
Till biblioteket på webben

Fritid, anläggningar och lokaler

Fritidsverksamheten omfattar fritidsgård för olika åldrar, simskolor, idrottsverksamhet, friskvård, natur- och friluftsliv. Våra många anläggningar och vackra natur är även tillgångar vid stora evenemang.
Till fritidsgården Bubblan och café Änglagott
På sidorna om Barnens favoriter hittar du tips för både vinter- och sommar

Information om anläggningar och lokaler för både små och stora arrangemang

Föreningsliv, service och tjänster

Våra föreningar har stor betydelse för fritid och kultur i Sunne kommun. Här har vi samlat alla föreningstjänster och anslag och här hittar du vårt föreningsregister med kontaktinformation.
Läs mer om Service, tjänster och föreningsbidrag