Hästar, ridning och vagn

Att uppleva naturen till häst är en fantastisk upplevelse som både nybörjare och mer erfarna ryttare kan ta del av. Ta kontakt med någon av Sunnes stall här nedan, här finns även möjligheter till westernridning, hoppning, dressyr eller turer med vagn.

Hästhage    

Sunne Ryttarförening

Föreningen arbetar med ridverksamhet för alla åldrar, ridskola och ridläger. Här finns ett stort ridhus och man har verksamhet igång året runt utom juli. Uppstallning är möjligt för tävlingstillfälle, per dygn eller månadsvis.
Trimgrupper i hoppning och dressyr. Föreningen är vana tävlingsarrangörer för både dressyr och hoppning och arrangerar förutom lokala klubbtävlingar årligen den större nationella hopptävlingen Sunne Grand Prix och har även varit engagerade i SM i hästhoppning 2002 som gick i Sunne.
Tel: 0565-71 12 67
Till webbplatsen för Sunne ryttarförening

Skogsbergs islandshästar

Ett värmlänskt familjeföretag som med lång erfarenhet som arrangerar turridning för både nybörjare och den mer erfarne ryttaren, på lugna och trygga islandshästar genom den vackra värmlandsskogen.
Skogsbergs islandshästar erbjuder också körning med häst i olika arrangemang, däribland bröllopskörning med sin snälla ardennerhäst.
Tel: 070-692 97 10
Till webbplatsen för Skogsbergs islandshästar

Stall Sylva

Familjen Rottneborn har sedan slutet på 60 talet bedrivit fjordhästavel, ridskola och ridläger på gården Elvnäs som ligger ca 2 mil utanför Sunne,  bara 1 km från sjön Rottnen. Sommartid arrangeras både ridläger och ridäventyr för både barnfamiljer som mer rutinerade ryttare. 
Till webbplatsen för Stall Sylva

Rid i Getmossen

Företaget erbjuder ridturer,turer med vagn och släde, ridundervising och undervisning i körning med häst. Ridturerna i terräng genom skogar och ängar, förbi bäverdammar och vackra utsiktsplatser är bokningsbara från en timme till långritter, och finns från nybörjare till avancerad nivå med klättring, galopper och kanske små hinder, även tema erbjuds. Nybörjare utan tidigare riderfarenhet får en kort introduktion och sedan rider vi i lugnt tempo genom skogen i de närmare omgivningarna. Består gruppen av familjemedlemmar eller vänner med olika förkunskaper, tas alltid hänsyn till den svagaste.
Tel: 0554-210 50 eller 070-350 54 17
Till webbplatsen för Rid i Getmossen 
Läs reportage om en utflykt med Rid i Getmossen  

Sun City Westernriders

Foto av ryttare från Sun City WesternridersSun City Westernriders är en WRAS (Western Riders Association of Sweden, Westernryttarnas Ridsportförbund) ansluten klubb som vill främja westernridningen  i Värmland. Westernridningen handlar om ridmoment, traditioner, utrustning och kläder. Föreningens verksamheten består i första hand av kurser, clinics och tävlingar. Ett antal tävlingar arrangeras under året, från lokala träningstävlingar till A, B och C-tävlingar med boskapsklasser. 
Till webbplatsen för Sun City Westernriders
På WRAS webbplats kan du läsa mer om westernridning

Öjerviks Gård

Öjerviks gård är ett exklusivt hide a way, ett konferens, aktivitets och boendealternativ med full service. I anläggningen finns också ett stall som erbjuder turridning, ridlektioner, ridlektioner för nybörjare, avancerad ridning samt turer med häst och vagn. Öjerviks gård ligger ca 6 km söder om Sunne.
Tel: 0565 -509 90 

Stall JG på Åleby Gård

För tävlingsorienterade ryttare med egen häst/ponny erbjuds träning och ridläger med utbildad ridinstruktör II från Norsk Hestsenter, Starum. På Åleby Gård finns ett nybyggt ridhus med manegemått på 22x60m, hinderpark med stor variation, terrängbana och galoppspår. Öppet året runt. Företaget arbetar också med avel och försäljning av hästar och ligger ca 4 km norr om Sunne.
Tel: 070- 356 73 32 
Till webbplatsen för Stall JG

Kalvbergsåsens islandshästar

Här kan du få en minnesvärd upplevelse tillsammans med islandshästar vare sig du är gammal eller ung, hästvan eller inte. Kalvbergsåsen erbjuder ridskola, turridning, ridläger, dagridläger och ridlekis. Helen Berg driver verksamheten och är diplomerad ridlärare för islandshäst.
Tel: 073-556 88 45
Till webbplatsen för Kalvbergsåsen


 


 

 

Publicerad/uppdaterad av: Kathrin Ramström Sidan granskad/uppdaterad: 16 maj 2008