Besöksmål och upplevelser

Många hävdar att Fryksdalen är vackrast om sommaren, medan andra föredrar vintern. I Sunne finns både vinter och sommarevenemang, trevliga människor och en fantastisk natur. Som skapat för att göra din vistelse här så bra som möjligt. Välkommen!

Mårbacka minnesgård - Selma Lagerlöfs hem

Mårbacka minnesgårdSelma Lagerlöf, författare, nobelpristagare och affärskvinna bodde och verkade i Mårbacka. Besök hennes hem och låt dig inspireras av en svunnen tid och en fantastisk kvinna. Guidade vandringar, en underbar trädgård och ett uppskattat café. Tel: 0565-310 27.
Till Mårbackas webbplats. 
Till information om Selma Lagerlöfs 150 års jubiléum.

Rottneros Park - en levande saga

Rottneros ParkEn blomster- och skulpturpark som visar de nordiska skulptörerna i en underbar omgivning. Här finns också spännande upplevelser för barnen och ett café som också serverar enklare rätter. Tel: 0565- 602 95.
Till webbplatsen för Rottneros Park

Sunne Vattenland

Sunne VattenlandEtt äventyrsbad utomhus, vackert beläget invid Fryken med åkattraktioner för båda stora och små, våghalsiga och försiktiga. Solstolar för soldyrkarna och restaurang för de hungriga gör att du kan samla nya krafter. Tel: 0565-142 80.
Mer information om Sunne Vattenland

Ski Sunne - skidor på vintern, paintball, äventyrsbana och grupparrangemang på sommaren

Skidåkning vid Sunne SkiHär finns backar för alla stilar och svårighetsgrader och skidskola för den helt okunniga. Nio nedfarter, skiduthyrning, restauranger och värmestugor. Sommartid erbjuder vi den perfekta fördelsedagspresenten eller möhippeaktiviteten Tel: vinter 0565-602 80, sommar 070-381 60 46.
Mer information om Ski Sunne

Sundsbergs Gård - minnen bevarade från en svunnen tid

Sundsbergs GårdI gårdsmuséet på Sundsbergs Gård  har man möblerat upp och ställt ut föremål från förr för att visa hur livet gestaltade sig. Dessutom pågår det alltid en konstutställning i konsthallen som också fungerar som café. Tel: 0565-103 63.
Mer information om Sundsbergs Gård

Barnens favoriter

Lekparken vid KolsnäsEn lista över barnens favoritplatser i Sunne med information om lekplatser, badplatser, pulkabackar och annat som kan vara av intresse för hela familjen hittar du i menyn till vänster

 

Alma Löv Museum

paviljong på Alma Löv museumPå Alma Löv Museum finns sexton paviljonger, uppförda i olika stilar, här ställer konstnärer från Sverige och andra delar av världen ställde ut. Här finns också Paleis Oranjestraat med tio salar och plats för större utställningar. Muséet drivs av Marc och Karin Broos, entré bokas på webben.
Läs mer om Alma Löv här

Tossebergsklätten med hänförande utsikt över Fryksdalen

TossebergsklättenGurlita klätt i Gösta Berlings saga, här bodde björnen som endast kunde skjutas med en silverkula. Utsiktstorn och hantverksbod. Huvudbyggnad med mat- och kaffeservering och en utställning i matsalen. Sommaröppet: 0565-921 25
Mer information om Tossebergsklätten

Våra vackraste badplatser

Öjervik badplatsSommar och sol, sjö och strand. Botanisera på vår sida med kartor, vägbeskrivningar och information till 17 badstränder vid 11 sjöar i Sunne kommun, här kan du hitta ditt eget lilla paradis.
Mer information om badplatser i Sunne kommun

Naturupplevelser och upplevelser till fots

Vy GettjärnsklättenDet är svårt att inte verka skrytsam när man har så mycket vackert omkring sig. Titta på våra sidor om Naturupplevelser och Upplevelser till fots och säg sedan inte att du inte är imponerad över allt vi har att bjuda på. Här finns också promenadtips för dig som vill kulturvandra och se mer av centrala Sunne. 
Läs mer om naturupplevelser i Sunne kommun
Läs mer om upplevelser till fots

Stamfrändemonumentet

StamfrändemonumentetEn symbol för den finska invandringen till Värmland och för den värmländska utvandringen till USA. Inskriptionen i sockeln lyder: ”Till hugfästande av sambandet med stamfränder  Västanhavs och Östanhavs”.
Läs mer om Stamfrändemonumentet 

Hästfordonsmuseet

Museet visar vagnar, kärror, kälkar, slädar och lantbruksmaskiner för häst från 1800- och tidigt 1900-tal. Bland annat finns 4 maskiner tillverkade vid Rottneros Bruk: slåttermaskin, såmaskin, hjulräfsa och en hackmaskin. Vidare finns en selavdelning inkl. historik gällande tillverkning av selar och delar till selar från sunnetrakten. En speciell avdelning för trav håller på att byggas upp. I museet finns även tre skalaenliga modeller av vattendrivet ramsågverk, vattendriven skaltkvarn och en körvandring.
Läs mer om Hästfordonmuseet här

 

 

Pilupp

Faktaansvarig: Kathrin Ramström Publicerad/uppdaterad av: Maria Fahlander Sidan granskad/uppdaterad: 3 juli 2015

Kontakt

Turistbyrå, Sunne Turism AB
E-post: turist@sunne.se
Tel: 0565-167 70
Besök: Kolsnäsvägen 4
Adress: 41 Turistbyrån, 686 80 Sunne

Till turistbyrån, Sunne Turism ABTill Turistbyråns, webbplats för mer information om turism i Sunne kommun.

Turistbyråfilial i centrum

på Sunne bibliotek till och med 31 juli, 
öppet vardagar 10-18, lördagar 11-14