Blogg och månadsbrev, Regnbågen

Välkomna till Regnbågens blogg!


Personalen på Regnbågen

läs: Nej, se det snöar... södra v 47

av: Personalen på Regnbågen, 20 november 2015

Hejsan. Alltid lika kul med snö,ialla fall för barnen. Får hoppas det blir en lagom snörik vinter. Vad nu lagom är...? Barnen använder gärna  begrepp kring avstånd,tid och mängd. Som t ex häromdagen när vi pratade om att det snart är jul .Då sa en pojk... 0 Kommentarer:

Personalen på Regnbågen

läs: Norra v 47 Pappersprat

av: Personalen på Regnbågen, 13 november 2015

Just nu är vi igång och pratar om papper och var papper kommer ifrån. För de flesta barn är det svårt att förstå processen, att det kan bli papper av träden i skogen osv. Vi ska försöka väva samman allt så att barnen får en förståelse och vi har under... 0 Kommentarer:

Personalen på Regnbågen

läs: Teater och bokstavsjakt! södra v 46

av: Personalen på Regnbågen, 13 november 2015

Hej! Denna vecka har innehållit lite allt möjligt .På måndag var de äldsta barnen + F-1 an, till Sunne på teater och såg "Städvagnen" Den var jättekul och barnen skrattade hjärtligt. De yngre barnen var kvar på gården och lekte. Denna veckan har ochså... 0 Kommentarer:

Personalen på Regnbågen

läs: Höstdagar. södra v 45

av: Personalen på Regnbågen, 06 november 2015

Hej. Nu har vi börjat den "svarta" månaden. I flera bemärkelser är den svart .Rent vädermässigt,tidsmässigt och visuellt då vi plockar en kula för varje dag som går och lägger i en stor årsburk. Novembers kulor är svarta och spännade för barnen då de v... 0 Kommentarer:

Personalen på Regnbågen

läs: Norra v 44 Halloween

av: Personalen på Regnbågen, 30 oktober 2015

Förra veckan tog vi en promenad till Återvinningsstationen. Ett jättebra tillfälle att träna på att gå i trafiken. På vilken sida går vi på? Hur gör vi när vi ska gå över en väg? Efter att vi slängt skräp så pratade vi lite om vad som händer med pappre... 0 Kommentarer:

Personalen på Regnbågen

läs: Tandhälsa och födelsedagsdisco! södra v 43

av: Personalen på Regnbågen, 23 oktober 2015

Hejsan. Nu är hösten här på riktigt, till o med älgjakten är över. Vi var till slaktboa och tittade på de två älgarna de då hade skjutit. Spännande! Och flera diskussioner kring varför ? hur ? och var älgkalvarnas mamma är.  På onsdagen kom... 0 Kommentarer:

Personalen på Regnbågen

läs: Norra v 42 Älgbesök

av: Personalen på Regnbågen, 16 oktober 2015

Först och främst, Tack för ett trevligt föräldramöte! Protokoll från mötet hänger på barnens hyllor. Vilken höst vi har med mestandels vackert väder! Härligt! Det börjar bli lite kallare dock så se över vad barnen har för ytterkläder och skor för vi är... 0 Kommentarer:

Personalen på Regnbågen

läs: Paddor och matte! Södra v 41

av: Personalen på Regnbågen, 09 oktober 2015

Hej.  Oj vad en vecka går fort! Det där med tidsperspektiv bland barn är intressant.Flera barn pratar om ålder tex. -När jag är lika gammal som du Maria ,är du död då? Är en fråga som kommit upp! Hur gammal kan man bli? Och med det lite livsångest att... 0 Kommentarer:

Kontakt

Maria Edvardsson
Förskollärare
E-post: maria.edvardsson@sunne.se
Tel: 0565-157 09, 070-106 26 67
Besök: Skolv.1, 68698 Gräsmark
Adress: 69.Regnbågen, 68680 Sunne

Arkiv


Taggmoln

Mer om bloggen

Om kommentarer

Varje bloggare kan välja att tillåta kommentarer eller ej. Eftersom bloggen finns på alla våra skolor och förskolor hoppas vi att du tar hänsyn till att din kommentar kan bli läst av små barn och elever i åldern 6 – 12 år och deras föräldrar. Skulle din kommentar innehålla något stötande eller kränkande tas den bort av bloggaren.

Anmälningar

Om du som läsare har synpunkter på ett inlägg ska du kommentera det eller kontakta bloggaren på annat sätt. Är inlägget kränkande, olagligt eller stötande kan du anmäla det. En anmälan går till ansvarig på skolan som undersöker och tar beslut i ärendet.

Anmälan Regnbågens blogg