Sunne, "The Little Apple"

2011-07-28
Lördagen den 30 juli släpptes boken "The Little Apple" som handlar om ett år i Sunne och folket i den lilla vämländska byn som inte tycker att man måste vara stor för att tänka stort.

The Little Apple av David Beattie

David berättar så här om Sunne och sin bok:

En stad är bara ett namn på kartan tills du hittar dess själ.
Små ställen som Sunne har normalt inte mer än någon enstaka attraktion som berättigar dem till sin dag i solen. Men det förstår man inte i Sunne, där man på något sätt har lyckats få både månen och stjärnorna också - tillsammans med en Nobelpristagare och ex England Football Manager.

Sunne inser inte det är ett litet ställe utan någon verklig rätt att vara så populärt och spännande. Det beror på att här är naturen så vacker att den tar andan ur dig och att det här finns människor med framtidstro och visioner, som också klarar att förverkliga dem. Och det beror också på att man i Sunne inte förstår att det är Sunne utan faktiskt tror att det är New York.

David Beattie är från Glasgow, Skottland men har nu efter 30 år runt om i världen landat i Sunne, där han har bott sedan 2003.
I boken berättar David med många skratt och igenkännande leenden om ett år i Sunne. Sunne Maraton och Sunne Grand Prix hästhoppning. Vattenland, skidtunnel, golf och paintball. Från vinter med Lucia, julfirande och vinterfiske till midsommar och höstens älgjakt får vi följa med David då han provar på både traditioner och upplevelser. 
I boken finns också egna funderingar och reflektioner och intervjuer av kända människor från trakten.

All vinst från boken går oavkortat till barnhabiliteringen vid Karlstad sjukhus.
Boken kostar 200 kronor och finns att köpa vid Turistbyrån, Mug, Saffran& Vitlök, Fernlöfs bokhandel och vid KMD hårsalong i Sunne. 

David Beattie
 

EPiTrace logger